Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:56

Τις συνέπειες των αιρέσεων στην οικογένεια παρουσιάζει η μητρόπολη Κορίνθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Όλοι πια αντιλαμβανόμαστε ότι είναι εξαιρετικά επικίνδυνος ο ρόλος που διαδραματίζουν οι νεοφανείς αιρέσεις και παραθρησκείες στην δομή της οικογένειας σήμερα. Η δραστηριότητα των ομάδων αυτών πλέον έχει ξεπεράσει τα όρια μετάβασης από την σώζουσα Αλήθεια στην πλάνη και αποτελεί σοβαρό πρόβλημα, με ιδιαίτερα επικίνδυνες διαστάσεις.

Στο πλαίσιο της ενημερώσεως – διαφωτίσεως του Ποιμνίου της Αποστολικής μας Ι. Μητροπόλεως, (εν όψει μάλιστα του θριάμβου της Ορθοδοξίας) και με την ποιμαντική μέριμνα και φροντίδα του μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, εντάχθηκε στο Πρόγραμμα της Σχολής Γονέων και θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, ώρα 18.00, ομιλία από τον υπεύθυνο του Γραφείου Αιρέσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πρωτοπρεσβύτερο κ. Ιωάννη Δελημπαλτά (Προϊστάμενο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιωνίας Κορίνθου), με θέμα «Οι καταστροφικές ενέργειες των νεοφανών αιρέσεων στην δομή της οικογένειας».

Η Ι. Μητρόπολη Κορίνθου οφείλει να ενημερώσει το χριστεπώνυμο πλήρωμά της, ότι η ένταξη σε πολλές από αυτές τις ομάδες έχει ως συνέπεια την κατάλυση της αξίας του ατόμου, απειλεί τις δομές της οικογένειας, της κοινωνίας και της πατρίδας, καταστρέφει τις ανθρώπινες σχέσεις, με καταληκτική συνέπεια την καταστρατήγηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της θρησκευτικής ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου.

Γι’ αυτό, με αφορμή την Κυριακή της Ορθοδοξίας, σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την ομιλία αυτή, ώστε να πληροφορηθείτε τους τρόπους, τούς στόχους και τις αθέμιτες μεθοδεύσεις, τις οποίες χρησιμοποιούν οι επικεφαλής των αιρετικών αυτών «σχημάτων», προκειμένου να προσηλυτίσουν τα θύματά τους αλλά και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τα ποικίλα προσωπεία τα οποία χρησιμοποιούν.

Τον εποικοδομητικό διάλογο, που θα επακολουθήσει, θα συντονίσει όπως πάντα ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ