Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:25

Ομιλία του επισκόπου Αβύδου στην Ελβετία σχετικά με την Αυτοκεφαλία της Ουκρανίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Αυτοκεφαλία της Εκκλησίας της Ουκρανίας ήταν το θέμα της ομιλίας που πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα ο επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και Καθηγητής του Ινστιτούτου Μεταπτυχιακών Σπουδών Ορθοδόξου Θεολογίας Σαμπεζύ Γενεύης, στο πλαίσιο σειράς διαλέξεων που έχουν πραγματοποιηθεί – κυρίως από Ρώσσους – για το θέμα αυτό.

Ο κ. Κύριλλος, προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Μελετών της Ανατολής και της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Φριβούργου (Ελβετία), ανέλυσε τις κύριες πλευρές του Ουκρανικού ζητήματος: Η Ουκρανία ως κανονική δικαιοδοσία του θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως, το δικαίωμα του θρόνου της Κωνσταντινουπόλεως να παρέχει την αυτοκεφαλία, το δικαίωμα αποδοχής εκκλήτου, η είσοδος των σχισματικών στην κανονική Εκκλησία και η ύπαρξη ή μη αποστολικής διαδοχής σε σχισματικούς και συγκεκριμένα στους πρώην σχισματικούς της Ουκρανίας.

Ακολούθησε συζήτηση επί του θέματος ενώ εκφράστηκε και η πρόθεση εκ μέρους της σχολής η εν λόγω ομιλία να εκδοθεί σε βιβλίο μαζί με άλλες, σχετικές με το θέμα, εισηγήσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ