Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 2:52

Ομιλία για τους Πεντηκοστιανούς στην μητρόπολη Κορίνθου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με επιτυχία συνεχίστηκαν την Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016, στην Κροκίδειο αίθουσα (παραπλεύρως του Επισκοπείου), οι συνάξεις πνευματικού καταρτισμού, της Αποστολικής Ι. Μητροπόλεως μας, με τον γενικό τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού».

Ομιλητής ο Αιδ/τος Πρωτ/ρος κ. Ευάγγελος Γκανάς, εφημέριος του Ι. Ναού Οσίου Μελετίου Σεπολίων, της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Πεντηκοστιανοί».

Ο π. Ευάγγελος με επιστημονική πειθώ, προερχομένης εκ της ενδελεχούς μελέτης και έρευνας του στις πλάνες των Πεντηκοστιανών, κατέδειξε ότι οι οπαδοί τους, που αυτοαποκαλούνται «άνθρωποι της Πεντηκοστής», θεωρούν εσφαλμένως ότι κατά τις λατρευτικές εκδηλώσεις επαναλαμβάνονται και σ’ αυτούς όλες εκείνες οι έκτακτες χαρισματικές εκδηλώσεις, που συνέβησαν στους μαθητές του Χριστού στο υπερώο την ημέρα της Πεντηκοστής.

Βασικά γνωρίσματα του εν λόγω αιρετικού κινήματος, όπως τα παρουσίασε ο εκλεκτός ομιλητής, είναι η γλωσσολαλιά, οι θεραπείες ασθενών, η προφητεία κ. ά., τα οποία κατά τους πλανεμένους ισχυρισμούς τους είναι εκδηλώσεις του «Βαπτίσματος με Αγιο Πνεύμα».

Επίσης, συνέστησε στους ποιμένες να χρησιμοποιούν τα θεραπευτικά μέσα που διαθέτει η Εκκλησία μας και κάνοντας την αυτοκριτική τους να προσπαθούν να καλύψουν με πνευματικό, παιδαγωγικό και ποιμαντικό τρόπο το θρησκευτικό, υπαρξιακό ή και ψυχολογικό κενό των νέων μας, ώστε οι αιρέσεις, που ύπουλα και ψυχοφθόρα τους προσεγγίζουν, να μην έχουν καμμία επίδραση πάνω τους.

Τον π. Ευάγγελο Γκανά συνεχάρη ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος και τον ευχαρίστησε τόσο για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση του όσο και για την συμβολή του στην Αντιαιρετική κατήχηση των Κορινθίων Ιερέων και πιστών.

Ακολούθησε διάλογος και κατά την εξαγωγή των συμπερασμάτων ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας συνόψισε λέγοντας ότι η τακτική της Εκκλησίας είναι να διασφαλίσει την παρουσία του Πνεύματος του Αγίου στην ζωή της όχι με αμφιβόλου τρόπου μέσα. αλλά με την συνοδικότητα, την εκκλησιαστικότητα και ασφαλώς με την μυστηριακή και λειτουργική ζωή της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ