Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 0:23

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί στην Μεταμόρφωση Αττικής

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις με την ονομασία «Σωτήρεια 2019”, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Μεταμόρφωση Αττικής.

Απόψε τελέστηκε ο μεθέορτος πανηγυρικός εσπερινός και η λιτάνευση της εικόνος προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού Κυρίλλου. Τον πλαισίωσε πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως Κηφισίας αλλά και άλλων Μητροπόλεων.

Στην λιτάνευση συμμετείχε ο Δήμαρχος Μεταμορφώσεως Ευστράτιος Σαραούδας και ο πρώην Δήμαρχος Μιλτιάδης Καρπέτας. Στην περιφορά παιάνιζε η Φιλαρμονική του Δήμου Μεταμορφώσεως, ενώ την εικόνα πλαισίωσαν τοπικά σωματεία με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Ο κ. Κύριλλος τόνισε ότι «το γεγονός της Μεταμορφώσεως αποτελεί κεντρικό σημείο της σωτηριολογικής διδασκαλίας της Εκκλησίας, αφού δείχνει ποιός είναι ο σκοπός της υπάρξεως του ανθρώπου, που είναι η θέωση της ανθρωπίνης φύσεως. Και για να φθάσει κάποιος την βίωση της δόξης της θεώσεως, πρέπει να περάσει από ορισμένες βαθμιδες της πνευματικής ζωής, που είναι η κάθαρση, ο φωτισμός και η θέωση. Έτσι δεν πρόκειται για μια τυπική ανάβαση αλλά για μια τροπική εξέλιξη του ανθρώπου προς τον Θεό».

Ο μητροπολίτης Κύριλλος κατέληξε την ομιλία του λέγοντας ότι “μέσα στην Εκκλησία επιδιώκουμε να γίνουμε κατά χάριν θεοί. Αν η πνευματική ζωή του χριστιανού δεν εχει αυτή την εξέλιξη, τότε ειδωλοποιείται ή ηθικοποιείται”.

Ο προϊστάμενος του ναού π. Σωτήριος Αλεβιζάκης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν αλλά και εργάστηκαν για τη διοργάνωση των φετινών εκδηλώσεων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ