Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 10:21

Ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την Υπαπαντή στην Καλαμάτα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ολοκληρώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας Υπαπαντής, Πολιούχου της Καλαμάτας.

Χθες το απόγευμα, τελέσθηκε ο μέγας εσπερινός χοροστατούντος του μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, με την παρουσία πλειάδος κληρικών. Εν συνεχεία τελέσθηκε αγρυπνία, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμανδρίτου Φιλίππου Χαμαργιά.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτου Γέροντος Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, συλλειτουργούντος του οικείου μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, πλαισιουμένων από κληρικούς της πόλεως της Καλαμάτας.

Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κηρύττοντας τον Θείο Λόγο τόνισε πως τόσο το αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας όσο και η ευαγγελική περικοπή, έρχονται να μας υπομνήσουν πως θα πρέπει να είμαστε αυθεντικοί στη ζωή μας και να μην υποκρινόμαστε απέναντι στο Θεό και τους συνανθρώπους μας.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο κ. Χρυσόστομος τιμώντας την πολυετή διακονία του κ. Λεωνίδα Κουβελιώτη στο αριστερό αναλόγιο του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής, του απένειμε το παράσημο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, εκφράζοντας έτσι την ευαρέσκεια της τοπικής Εκκλησίας στο πρόσωπο του τιμωμένου.

Εν συνεχεία τελέσθηκε η Παράκλησις της Παναγίας στο τέλος της οποίας μεταφέρθηκε η Ιερά Εικόνα από το λιτανευτικό της θρόνο στην μόνιμη καθέδρα της εντός του Ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ