Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 4:59

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις “Αναλήψεια” στο Περιστέρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε εορταστικό κλίμα και με την παρουσία πλήθους πιστών ολοκληρώθηκαν απόψε, οι εορταστικές εκδηλώσεις με την ονομασία “ΑΝΑΛΗΨΕΙΑ”, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννης & Ανάληψης Κυρίου Περιστερίου.

Των ακολουθιών προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης Χρυσόστομος από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, ενώ συμμετείχαν πολλοί ιερείς από την Μητρόπολη Περιστερίου. Απόψε τελέστηκε ο Μεθέορτος Εσπερινός, η Παράκληση και εν συνεχεία η λιτάνευση της εικόνας. Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε σύντομα στο νόημα της σημερινής εορτής ενώ έκλεισε με την φράση ότι “ο Χριστός υποσχέθηκε στους μαθητές πως θα είναι μαζί τους, άρα και μαζί μας, έως της συντελείας του αιώνος”.

Στην συνέχεια κλήρος και λαός παρακολούθησαν πρόγραμμα με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά τμήματα του Ναού όπου πραγματοποιήθηκε στο Θεατράκι Πλατεία πίσω από το Ναό. Ο Ναός διαθέτει ένα αξιοζήλευτο χορευτικό σύνολο 80 ατόμων και παρουσίασαν χορούς από όλη την Ελλάδα, υπό την διδασκαλία και καθοδήγηση του κ. Γιώργου Σιφναίου.

Ο προϊστάμενος του Ναού, π. Ανδρέας Πλώτας αφού πρώτα ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στην οργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων τους κληρικούς και λαικούς που προσήλθαν να συμπροσευχηθούν, τουσ φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της αστυνομίας, επαίνεσε το έργο το έργοπου γίνεται στο χορευτικό τμήμα του ναού λέγοντας πως “αγαπάμε την παράδοση και τον πολιτισμό και για αυτό έχουμε σκοπό να διασώσουμε και να διαδόσουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Περιστερίου κ. Ανδρέας Παχατουρίδης εξήρε το έργο που επιτελείται στο ναό και προανήγγειλε την παραχώρηση από τον Δήμο στο ναό του θεάτρου στον πίσω χώρο. Ανέφερε μάλιστα χαρακτηριστικά πως “στην εποχή μας, δεν κερδίζουν οι μονάδες αλλά οι ομάδες. Και ο Ναός της Αγίας Άννας Περιστερίου έχει σπουδαία ομάδα. Γι αυτό και σας καλώ να στηρίξε την προσπάθεια που κάνει σε όλους τους τομείς”.

Η λήξη των εορταστικών εκδηλώσεων εορτάστηκε με παραδοσιακό πανηγύρι και χορό μέχρι αργά το βράδυ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ