Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 8:06

Οι hi-tech υπηρεσίες της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κοντά στους πολίτες

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένα πρωτότυπο helpdesk, με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, στο κέντρο της Αθήνας στην Πλατεία Συντάγματος, έστησε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για τις ψηφιακές υπηρεσίες που εδώ και δύο χρόνια έχουν τεθεί στη διάθεση των πολιτών, των πιστών του ποιμνίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το οποίο περιλαμβάνει 145 Ενορίες, σε μία εδαφική δικαιοδοσία 14 Δήμων του λεκανοπεδίου της Αττικής.

Το περίπτερο επισκέφτηκε σήμερα το πρωί ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεσπικοπής Αθηνών και Γενικός Διευθυντής των Υπηρεσιών, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, συνοδευόμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ευγένιο Παντζαρίδη, Προϊστάμενο του Γραφείου Πληροφορικής και Διαχείρισης Έργων ΕΣΠΑ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Πλήθος κόσμου, που διέρχεται από την Πλατεία Συντάγματος, εκδηλώνει μεγάλο ενδιαφέρον και ενημερώνεται για τις ψηφιακές υπηρεσίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, λαμβάνοντας και το σχετικό έντυπο. Στην επικοινωνία τους με εξειδικευμένο προς τούτο προσωπικό της Εταιρείας Plas, θέτουν τις απορίες τους και λαμβάνουν κατάλληλες απαντήσεις. Και μάλιστα παρόμοιο ενδιαφέρον εκδηλώνουν και οι διερχόμενοι τουρίστες, οι οποίοι εκφράζουν τον θαυμασμό τους για την πρωτοπορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Σε μία στιγμή που η γραφειοκρατία αποτελεί διαχρονικά ένα σημαντικό αγκάθι για την εύρυθμη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης στο Ελληνικό Κράτος, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, πρωτοπορεί με επιτυχία, παρέχοντας ψηφιακές υπηρεσίες προς τους πολίτες, καθώς ήδη χιλιάδες Πιστοποιητικά έχουν εκδοθεί ηλεκτρονικά μαζί και με άλλες παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες.

Αυτός βέβαια ο διοικητικός εκσυγχρονισμός δεν έχει λειτουργήσει σε βάρος του ποιμαντικού έργου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς ο χρόνος, ο οποίος εξοικονομείται από την ηλεκτρονική έκδοση των πιστοποιητικών, αξιοποιείται από τους πατέρες των Ενοριών για την άσκηση του ποιμαντικού και πνευματικού έργου, προκειμένου να καθοδηγήσουν πνευματικά τόσο τους νεόνυμφους όσο και γενικότερα το ποίμνιο και να χαρίσουν χρόνο στη διαπροσωπική επαφή με τους πιστούς.

Οι ως άνω αναφερόμενες ηλεκτρονικές υπηρεσίες λειτουργούν στον επίσημο ιστότοπο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής: www.iaath.gr.

Από τον ως άνω ιστότοπο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν το είδος του πιστοποιητικού που θέλουν να εκδώσουν.

Στην συνέχεια με εύκολα και απλά βήματα οδηγούνται στην περαίωση του αιτήματος, αφού πιστοποιηθούν μέσω της διαδικασίας αυθεντικοποίησης της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (TaxisNet).

Αξίζει εδώ να αναφερθεί πως, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, η Ιερά Αρχιεπισκοπή έχει υλοποιήσει και την πλατφόρμα θρησκευτικών-τουριστικών προορισμών www.religiousgreece.gr, όπου σε 5 γλώσσες καταγράφονται 260 σημεία θρησκευτικού-τουριστικού ενδιαφέροντος με χρήση πολυποίκιλου πολυμεσικού υλικού, (360 fotos, 3Dvideos, πανοράματα, gigapixelfotos).

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ