Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 7:32

Οι εορτασμοί του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο, με την συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγάλη λαμπρότητα, κατάνυξη και συρροή πιστών έλαβε χώρα στην Ιερά Μονή Στροφάδων & Αγίου Διονυσίου στην Ζάκυνθο, ο τριήμερος εορτασμός της μνήμης του Αγίου Διονυσίου, που το άφθαρτο, χαριτόβρυτο και ιερό λείψανό του, πλουτίζει τον Ναό του ως πολύτιμος θησαυρός.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροςτάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος. Συγχοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, Κορωνείας κ. Παντελεήμων, Ρεθύμνης κ. Ευγένιος, Άρτης κ. Καλλίνικος, Καρπενησίου κ. Γεώργιος, οι Επίσκοποι Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων, Μεσαορίας κ. Γρηγόριος και ο οικείος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος, που άγει και τα ονομαστήριά του.

Τον Θ. Λόγον εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος στάθηκε σε ένα από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του Αγίου, την ασκητικότητα και ανέλυσε εμπνευσμένα πώς η άσκηση μπορεί να αποτελέσει όπλο για την υπερνίκηση της οικονομικής κρίσης και προϋπόθεση για να μας κάνει ανθρώπους στην κατάσταση που μας θέλει ο Θεός.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής συλλειτούργησαν οι ανωτέρω Μητροπολίτες με προεξάρχοντα τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο, ο οποίος εκήρυξε και τον Θ. Λόγον. Ακολούθησε η μεγαλοπρεπής λιτάνευση του ιερού Σκηνώματος του Αγίου στην πόλη της Ζακύνθου.

Το φωτογραφικό υλικό είναι από το ηλεκτρονικό περιοδικό Νυχθημερόν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ