Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 21:31

Οι διώξεις εναντίον των Χριστιανών στο επίκεντρο της συνάντησης του επισκόπου Χρυσουπόλεως με τον μητροπολίτη Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το πρωί της 9ης Ιουνίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης εδέχθη εθιμοτυπική επίσκεψη από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Χρυσουπόλεως κ.κ. Κωνσταντίνο (Πατριαρχείο Αντιοχείας), Καθηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής του Προφήτου Ηλιού- Σουαγιά Λιβάνου.

Κατά τη διάρκεια της συναντήσεώς τους, συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητος γύρω από τις τραγικές στιγμές και τα προβλήματα που υπάρχουν στην διωκόμενη μαρτυρική Εκκλησία του Πατριαρχείου της Αντιοχείας καθώς και για τα φαινόμενα του θρησκευτικού φανατισμού που βιώνονται σε μεγάλο βαθμό, ενώ, παράλληλα, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης ευχήθηκε σύντομα να επέλθει η επιθυμητή ειρήνη στην περιοχή, καθώς και να υπάρχουν ευχάριστες εξελίξεις στο θέμα της απαγωγής των δύο Επισκόπων.

Εν συνεχεία και μέσα στα πλαίσια της ποιμαντικής μερίμνης του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Ιωάννης επέδωσε τις άδειες γάμου σε οχτώ μελλόνυμφα ζευγάρια, καθώς και από μία Καινή Διαθήκη, προτρέποντάς τα να έχουν πάντοτε οδηγό στο ξεκίνημα της κοινής ζωής τους τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και να μελετούν καθημερινά τον Λόγο Του.

Κατόπιν, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη μηνιαία σύναξη των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης, εις την κεντρική αίθουσα «Πατριάρχης Βαρθολομαίος», της Διεθνούς Ακαδημίας Θεολογικών και Φιλοσοφικών Σπουδών «Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος».

Στο πρώτο μέρος της Ιερατικής Συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε στους Ιερείς «Περί της εορτής της Πεντηκοστής και του Αγίου Πνεύματος», τονίζοντας ότι τίποτα στην ζωή του καθενός δεν υπάρχει χωρίς την παρουσία του Αγίου Πνεύματος και ότι πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι, με την φωτιστική Χάρη Του.

Αναφερόμενος σε ποιμαντικά θέματα, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά τόνισε την ανάγκη της εφαρμογής της εξατομικευμένης ποιμαντικής, η οποία επιτυγχάνεται μέσα από την προσωπική επαφή και την σχέση με τον κόσμο της κάθε ενορίας, ενώ παράλληλα, προέτρεψε όλους τους κληρικούς να είναι κοντά στα παιδιά και να τα οδηγούν εκ του ασφαλούς στο δρόμο του Χριστού, υπογραμμίζοντας την ευθύνη που έχουν όλοι ώστε να μεταφέρουν στο ποίμνιο τους, το μήνυμα του Ευαγγελίου και να εφαρμόζουν τον Λόγο Του Κυρίου, γενόμενοι όλοι τους, άνθρωποι του Θεού.

Κατόπιν, συζητήθηκαν θέματα λειτουργικής και διοικητικής φύσεως, ενώ έγινε ενημέρωση και περί των επικείμενων λατρευτικών εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην περιοχή του Δερβενίου προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, της θερινής ενάρξεως και λειτουργίας των κατασκηνώσεων και της φιλοξενίας νέων της Μητροπόλεως, καθώς επίσης και της λειτουργίας τμήματος εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας σε αλλοδαπούς, και όχι μόνο, φοιτητές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ