Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 16:02

Οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας σε ζωντανή σύνδεση από το orthodoxia.info

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την δυνατότητα στους όπου γης επισκέπτες του να παρακολουθήσουν τις Ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας δίνει και εφέτος το orthodoxia.info μέσω της Εκκλησιαστικής Τηλεόρασης ectv.gr.

Οι κυριότερες Ακολουθίες θα μεταδοθούν όπως και τα τελευταία χρόνια, από διαφορετικούς ναούς του Λεκανοπεδίου Αττικής ξεκινώντας από το πρωί της Κυριακής των Βαΐων έως και την Πρώτη Ανάσταση το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου.

Ήδη μεταδόθηκαν, το πρωί της Κυριακής των Βαΐων η αρχιερατική Θ. Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πράσινου Λόφου Ηρακλείου Αττικής, ιερουργούντος του μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ.

Η Ακολουθία του Νυμφίου, το απόγευμα της Κυριακής των Βαΐων μεταδόθηκε ζωντανά από τον ΙΝ. Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού.

Το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας μεταδώσαμε την Ακολουθία του Όρθρου της Μεγαλης Τρίτης από τον Ι.Ν Αγίας Αναστασίας Πατρικίας Περιστερίου, χοροστατούντος του μητροπολίτη Περιστερίου Κλήμεντος.

Το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης θα μεταδοθεί η Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Τετάρτης κατά τη διάρκεια της οποίας ακούγεται το περίφημο τροπάριο της Κασσιανής, από τον Ι.Ν. Αγίου Παντελεήμονα οδού Αχαρνών. Τους ύμνους θα αποδώσει η χορωδία του ναού υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτη Ηλία Ρεδιάδη Τούμπα.

Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης, σε απευθείας σύνδεση με τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Κυψέλης (Μετόχιο Πατριαρχείου Αλεξανδρείας) θα μεταδοθεί η Ακολουθία του Όρθρου της Μεγάλης Πέμπτης, ο Νιπτήρας και ο Μυστικός Δείπνος χοροστατούντος του Μητροπολίτη Γουινέας Γεωργίου, εκπροσώπου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα.

Το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης, σε ζωντανή συνδεση με τον Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Παύλου οδού Ψαρρών, θα μεταδώσουμε την Ακολουθία των Παθών και την Σταύρωση του Κυρίου.

Σε απευθείας σύνδεση με τον Καθεδρικό Ναό αθηνών, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής θα παρακολουθήσετε την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως και το βράδυ της ίδιας ημέρας, την Ακολουθία του Επιτάφιου Θρήνου από τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Βλασίου Αχαρνών, χοροστατούντος του μητροπολίτη Ιλίου Αθηναγόρα.

Οι μεταδόσεις για εφέτος θα ολοκληρωθούν με την μετάδοση της Θείας Λειτουργίας της Πρώτης Ανάστασης από τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πεύκης, ιερουργούντος του μητροπολίτη Κηφισιας Κυρίλλου.

Όλες οι μεταδόσεις πραγματοποιούνται από την Εκκλησιαστική Τηλεόραση ECTV, μια δράση του Οργανισμού Ανάδειξης Ελληνικού και Ορθόδοξου Πολιτισμού ΑΕΝΑΟΣ, και προβάλλονται ταυτόχρονα μέσω του orthodoxia.info και του ECTV.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ