Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:50

Οι Άγιοι Ανάργυροι τίμησαν τον ομολογητή Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τον ομολογητή και θαυματουργό όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο τίμησαν με κάθε επισημότητα στον ιερό ναό Αγίων Ακινδύνων του δήμου Αγίων Αναργύρων.

Στη σημερινή πανηγυρική θεία λειτουργία προεξήρχε ο Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών που ομίλησε για την ομολογία πίστεως και πώς αυτή δίδεται στις ημέρες μας, όπου υπάρχει θρησκευτική ελευθερία και κανείς δεν διώκεται για τα θρησκευτικά του πιστεύω.

Ο κ. Συμεών υπογράμμισε ότι “η ομολογία της πίστεως είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των αγίων της Εκκλησίας μας και, μάλιστα, στη ζωή της Εκκλησίας, η ομολογία της πίστεως δεν είναι μια ομολογία θεωρητική και χωρίς κόστος, αλλά είναι γραμμένη με το αίμα των μαρτύρων.

Όπως ανέφερε “αν κάποιοι άνθρωποι, που έζησαν μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες, τόλμησαν και ομολόγησαν την πίστη τους, γνωρίζοντας, μάλιστα, ότι θα υποστούν φρικτό θάνατο και παρ’ όλα αυτά παρέμειναν σταθεροί και τίμησαν την ομολογία, τι κάνουμε εμείς που ζούμε σε μια εποχή δημοκρατίας, ελευθερίας και διαλόγου και δεν απειλούμαστε για τα πιστεύω μας;”.

Συνέχισε στο ίδιο ύφος θέτοντας το ερώτημα “εμείς που ζούμε σε μια κοινωνία τεχνολογικής εξέλιξης και έχουμε τόσες πολλές δυνατότητες, αξιοποιούμε την ευκαιρία να ομολογούμε τον Χριστό χωρίς να έχουμε κάποιο οδυνηρό τίμημα για τη ζωή μας και την κοινωνική μας θέση;”.

“Πώς ομολογούμε σήμερα τον Χριστό; Τι ομολογούμε και τι μαρτυρούμε στην καθημερινότητά μας; Ακόμα και με τη συμπεριφορά μας μέσα στον χώρο της Εκκλησίας. Αν κοιτάξουμε προσεκτικά και αντιπαρατεθούμε με τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο, θα διαπιστώσουμε ότι αυτό που μας ενώνει με τους αγίους είναι η δυνατότητα και η πρόσκληση να ομολογούμε τον Χριστό. Και αυτό που μας χωρίζει είναι ότι οι Άγιοι αγάπησαν τον Χριστό, ενώ εμείς δεν τον αγαπήσαμε τόσο ώστε να τον ομολογούμε πραγματικά”.

Έκλεισε τονίζοντας πως “δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην ομολογούμε τον Χριστό. Ο πραγματικός ομολογητής και χριστιανός μετριέται μέσα από μια θυσιαστική αγάπη με κόπο και ιδρώτα”.

Κατά τη διάρκεια της πανηγυρικής θείας λειτουργίας, ο Επίσκοπος Συμεών χειροθέτησε σε πνευματικό και Οικονόμο τον π. Κωνσταντίνο Λαγό, εφημέριο του Αγίου Νικολάου Ανακάσης.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας με τη συμμετοχή ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ τελέστηκε και δέηση στο παλαιό εκκλησάκι των Αγίων Ακινδύνων.

Ο κ. Συμεών συνεχάρη τον εφημέριο του ναού αρχιμανδρίτη Αντώνιο Μαλούφ για το έργο και τον αγώνα που πραγματοποιεί να ανεγείρει ναό εν μέσω κρίσης.

Από την πλευρά του, ο π. Αντώνιος ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Θεσπιών λέγοντας ότι οι εργασίες προχωράνε με τη συνδρομή των ενοριτών, που είναι φτωχοί σε αγαθά αλλά πλούσιοι σε αγάπη για τους Αγίους Ακινδύνους και τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο.

Το απόγευμα στις 6 θα ψαλλεί η Παράκληση προς τον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσσο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ