Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:00

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Όσο και αν αμφισβητείται η αυτοκεφαλία, δεν παύει να είναι πλέον ένα εκκλησιαστικό γεγονός”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Ιδιαίτερα σπουδαία χρονιά για την Μητέρα Εκκλησία χαρακτήρισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης, τη χορήγηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας.

Ο κ. Βαρθολομαίος από την πανηγυρίζουσα Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Σκήτη του Αγίου Σπυρίδωνα στην Χάλκη, έστειλε εκ νέου σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι το γεγονός της χορήγησης της αυτοκεφαλίας στην Εκκλησία της Ουκρανίας δεν αλλάζει όσο και αν αμφισβητείται.

“Όσο και αν αμφισβητήθηκε και αμφισβητείται από μερικούς”, συνέχισε ο Παναγιώτατος, “δεν παύει να είναι πλέον ένα εκκλησιαστικόν γεγονός, το οποίο κατεγράφη εις τας δέλτους της ιστορίας, και αυτή η νεοτάτη αδελφή μας Εκκλησία προσετέθη εις την χορείαν των αυτοκεφάλων ορθοδόξων Εκκλησιών”.

Εν όψει της εορτής των Χριστουγέννων ευχήθηκε να εορτάσουμε όλοι “χριστιανοπρεπώς, εν υγεία και εν ειρήνη, μέσα μας και γύρω μας” ενώ ευχήθηκε για την ειρήνη του σύμπαντος κόσμου, η οποία διαταράσσεται σε πολλές περιοχές του, σε πολλά μήκη και πλάτη της γης, και χύνεται αδίκως ανθρώπινο αίμα.”

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ