Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 12:59

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Σας λέγω φίλους γιατί συμπάσχετε μαζί μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΡΡΕΣ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Στην Κεντρική Μακεδονία θα βρίσκεται και πάλι τους προσεχείς μήνες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατά την υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Διοικητήριο της πόλης των Σερρών που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα, ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην επίσκεψη που προγραμματίζει ο κ. Βαρθολομαίος τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκαν στο Διοικητήριο, εκτός από τον Περιφερειάρχη, η υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Μαρία Κόλλια- Τσαρούχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Γιάννης Μωυσιάδης καθώς και περιφερειακοί σύμβουλοι των Σερρών.

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτζικώστας, στην προσώνησή του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, είπε ότι “σε αυτές τις δύσκολες ώρες ποσβλέπουμε σε εσάς. Στις Σέρρες χρειαζόμαστε τον λόγο της ελπίδας, τον λόγο σας”.

Ακόμη, ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε ότι “ειναι ανάγκη ως έθνος να υψωθούμε. Για αυτό, πρέπει να λειτουργούμε συναινετικά καθώς οι καρποί της προσπάθειας έρχονται πιο γρήγορα όταν είναι κατόπιν συνεργασίας”.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, στην αντιφώνησή του, αποκάλεσε τους παριστάμενους “φίλους αγαπημένους” κι εξήγησε ότι “σας λέγω φίλους γιατί γνωρίζετε όλα τα καθ’ ήμάς και συμπάσχετε και συμπορεύεστε μαζί μας”.

Ο κ. Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, υπογράμμισε την ευρωπαϊκή ταυτότητα της Ελλάδας, δείχνοντας, μάλιστα, το κάδρο του Κωνσταντίνου Καραμανλή που βρισκόταν πίσω του.

Επίσης, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την αδυναμία που έχει ο κ. Βαρθολομαίος στο περιβάλλον και την προστασία του, χαρακτήρισε ευτυχείς τους κατοίκους της πόλης και της ευρύτερης περιοχής των Σερρών γαιτί διαθέτουν πλούσιο φυσικό περιβάλλον με ξεχωριστές φυσικές ομορφιές.

Νωρίτερα το απόγευμα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε στο Επισκοπείο των Σερρών επισκέψεις από τοπικούς φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους, ανάμεσα σε αυτούς το Λύκειο Ελληνίδων Σερρών και η Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου, και πολίτες που ήθελαν να λάβουν την ευλογία του και να συνομιλήσουν για λίγο από κοντά μαζί του.

Ξεχωριστές στιγμές ήταν η επίσκεψη της μητέρας του μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγου που προσήλθε για να λάβει την ευχή του κ. Βαρθολομαίου αλλά και του υιού της.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ