Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 2:43

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Να θέσουμε τους εαυτούς μας στην υπηρεσία του πλησίον”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΡΡΕΣ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρεί η επαρχία των Σερρών με τον Οικουμενικό Θρόνο τόνισε στην ομιλία του ο μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος κατά τη δοξολογία που τελέστηκε πριν από λίγο στον ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της πόλης για την άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη.

“Η αγιοφρούρητος αυτή επαρχία της καθ’ Ελλάδα Εκκλησίας του Χριστού, κανονική κληρουχία υπάρχουσα του πανίερου Οικουμενικού Θρόνου διατηρεί, εν καυχήσει ιερά, αναλλοίωτους και ισχυρούς τους αρχαίους και αδιαταράκτους πνευματικούς και κανονικούς δεσμούς, ως τούτο πράττει βεβαίως και άπαν το φιλόχριστον Γένος ημών, μετά της ευσεβούς και αειρώου Πηγής αυτού, του πανσέπτου Κέντρου της Οικουμενικής Ορθοδοξίας, το μαρτυρικόν και δια τούτο περίδοξον Φανάριον”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Σερρών.

Ακόμη, ο κ. Θεολόγος μιλησε για τους ήρωες που έχει αναδείξει η περιοχή καθώς και για τη γενικότερη συμβολή της στην πολιτιστική κι επιστημονική ζωή της χώρας. Ωστόσο, έδωσε έμφαση στους τοπικούς αγίους που έχουν προσφέρει οι Σέρρες στην ορθόδοξη Εκκλησία.

Καλωσορίζοντας επίσημα τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην μητρόπολη Σερρών, ο κ. Θεολόγος χαρακτήρισε τον κ. Βαρθολομαίο “πανάξιο συνεχιστή των προκατόχων του”.

“Ο λόγος σας θα στηρίξει, θα παρακαλέσει, θα οικοδομήσει, θα ανανεώσει αποσταμένας ελπίδας, θα εμψυχώσει και θα αγιάσει πάντας ημάς”, υπογράμμισε ο κ. Θεολόγος, απευθυνόμενος στον κ. Βαρθολομαίο.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε κι αυτός, στη δική του ομιλία, με παραδείγματα στους ιστορικούς δεσμούς που συνδέουν το Φανάρι με την περιοχή των Σερρών.

Δεν παρέλειψε, ωστόσο, να θίξει στην ομιλία του τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας. “Κατά τη δυσχερή περίοδο που διέρχεται ο λαός της Ελλάδας, είναι ανάγκη να περιορίσουμε το ίδιον θέλημα και να θέσουμε εαυτούς στην υπηρεσία του πλησίον”, ανέφερε χαρακτηριστικά, προτρέποντας τον ελληνικό λαό να καλλιεργήσει την αλληλεγγύη.

Ακόμη, τόνισε ότι “η ορθόδοξη πίστη μας και η μεταξύ μας αγάπη δημιούργησαν την μεγαλειώδη ιστορία του ελληνικού γένους”.

“Θα πετύχετε αν παραμείνετε πιστοί εις τας επιταγάς της εκκλησίας μας, πορεύομενοι στο θέλημα του Κυρίου, εργαζόμενοι δια την σωτηρίαν σας”, συμβούλευσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης τους παριστάμενους πιστούς.

Στο τέλος της ομιλίας του, ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στο επικείμενο ταξίδι του σε πόλεις της Μικράς Ασίας καθώς και στη θεία λειτουργία που πρόκειται να τελέσει στην Έφεσο ενώ διηγήθηκε και εμπειρίες από προηγούμενα ταξίδια του στη Σμυρνή, την Καππαδοκία και τον Πόντο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ