Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 13:02

Οικουμενικός Πατριάρχης: “Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι μουσειακή, όπως μας κατηγορούν”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τα κρητικά εδάφη πάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και αμέσως έστειλε το μήνυμά του.

“Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν είναι μουσειακή Εκκλησία όπως θέλουν να μας κατηγορούν ορισμένοι, αλλά είναι μια Εκκλησία σε επαφή με την καθημερινή πραγματικότητα, που δημιουργεί πάντοτε πολιτισμό”.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχτηκαν με θέρμη στο αεροδρόμιο “Δασκαλογιάννης” των Χανίων οι Ιεράρχες της Κρήτης.

Ο κ. Βαρθολομαίος που επισκέπτεται ξανά την Κρήτη, δύο χρόνια μετά την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, στο πλαίσιο των επετειακών εορτασμών για τα 50 χρόνια της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης.

Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξία, μίλησε για το γεγονός της Φιλοξενίας της Συνόδου των Ορθοδόξων και ευχήθηκε η Ορθόδοξος Ακαδημία Κρήτης να έχει πολλά χρόνια προσφοράς και διακονίας καθώς μέσα απο τις δραστηριότητές της εκπέμπεται το μήνυμα και η μαρτυρία της Ορθοδοξίας”.

Στις εκδηλώσεις που τιμά με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, συμμετέχουν επίσης ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος , ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος , ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος καθώς και εκπρόσωποι των Εκκλησιών της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Πολωνίας. Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης.

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την επέτειο των πενήντα ετών από την ίδρυση της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης θα κορυφωθούν αύριο το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας στο Κολυμπάρι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ