Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:24

Ξενύχτησαν για να προσκυνήσουν την Αγία Βαρβάρα (βιντεο)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέχρι και τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες οι πιστοί σχημάτιζαν ουρές για να προσκυνήσουν το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας.

Στο ομώνυμο προσκύνημα της Αποστολικής Διακονίας χθες το βράδυ, χιλιάδες περίμεναν υπομονετικά την σειρά τους προκειμένου να σταθούν για λίγο μπροστά από την λάρνακα όπου φυλάσσεται το ιερό σκήνωμα για να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, τελέσθηκε μια ακόμη αγρυπνία. Ο ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς ενώ οι ουρές συνεχώς αυξάνονταν. Εργαζόμενοι που δεν μπορούσαν να επισκεφθούν το προσκύνημα τη μέρα ακόμη και οικογένειες με παιδιά έφθαναν στο ιερό προσκύνημα κρατώντας λουλούδια για να ακουμπήσουν στο λείψανο της μεγαλομάρτυρος.

Την αγρυπνία τέλεσαν ο Μητροπολίτης Μαραθώνος κ. Μελίτων και ο επίσκοπος Χριστουπόλεως κ. Προκόπιος με συλλειτουργούς τον πρωτοσύγκελλο της Ι.Μ. Γλυφάδος και διευθυντή του θεολογικού οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας αρχιμανδρίτη Αλέξιο Ψωίνο, τον προϊστάμενο του προσκυνήματος αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Δαμιανάκη και άλλους ιερείς και διακόνους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ