Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 14:57

Ξεκίνησε η Σύνοδος της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ξεκίνησαν οι εργασίες της Συνόδου της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας. Η Σύγκληση φέτος πραγματοποιείται με την ιδιαίτερη ευλογία της συμπληρώσεως δεκαπενταετούς Ποιμαντορίας στον Αποστολικό Θρόνο του Ευαγγελιστού Μάρκου του Αλεξανδρινού Προκαθημένου.

Κατά την διάρκεια των εργασιών ο Πατριάρχης κ. Θεόδωρος παρουσίασε στο Ιερό Σώμα τα πεπεραγμένα της χρονικής περιόδου 2018-2019 έως της σήμερον, κάνοντας εκτενή αναφορά στις ατέρμονες πορείες αγάπης που πραγματοποίησε στα μήκη και πλάτη της Αφρικανικής γης, προκειμένου να στηρίξει το Ορθόδοξο ποίμνιο.

Στη συνέχεια, ο λόγος εδόθη στον πρώτο Εισηγητή, Γέροντα Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακάριο, ο οποίος ανέλυσε το θέμα: «Κανονισμοί του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας – Προτάσεις».

Επακολούθησε συζήτηση επί της εισηγήσεως, μετά την οποία παρουσιάσθηκε η επομένη εισήγηση από τον Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ με θέμα: «Προτεινόμενες θέσεις του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας σχετικώς με επίκαιρα θέματα οικολογίας».

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας η Ιερά Σύνοδος συνέχισε τις εργασίες της. Κατά την απογευματινή αυτή συνεδρία έγινε ανάγνωση των εκθέσεων πεπραγμένων των Ιερών Μητροπόλεων και Επισκοπών του Θρόνου.

Η Ιερά Σύνοδος θα συνεχίσει τις εργασίες της την επομένη ημέρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ