Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 3:46

Ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις των εγκαινίων στον Άγιο Γεώργιο Παπάγου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Γιώργος Φερδής Ο μέγας εσπερινός των εγκαινίων τελέστηκε απόψε στον Άγιο Γεώργιο Παπάγου. Προεξήρχε ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, ο οποίος τέλεσε και την ακολουθία της κατάθεσης των ιερών λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, Αγίου Δημητρίου και των οσιάθλων πατέρων της μονής Νταού Πεντέλης.

Πλήθος πιστών, ο Δήμαρχος Παπάγου και αρκετοί ιερείς παρακολούθησαν τον ξεχωριστό εσπερινό που σημαίνει την νέα αρχή της ενορίας του Αγίου Γεωργίου Παπάγου.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής στην ομιλία του αναφέρθηκε στην καλοσύνη που πρέπει να έχουν οι Χριστιανοί.

«Ο καλος λογισμός είναι αυτός που μας πάει ένα βήμα παραπέρα» σημείωσε και προσέθεσε «Με τον καλό λογισμό ο χριστιανός εισέρχεται στον Παράδεισο».

«Τα εγκαίνια του ναού αποτελούν ευκαιρία για μια νέα αρχη κάθε Χριστιανού» είπε κλείνοντας την ομιλία του και ευχαρίστησε τον προϊστάμενο Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Γιαννιό για την λαμπρή προετοιμασία των εγκαινίων αλλά και τον αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Τσολίδη για την στήριξη του και την πνευματική καθοδήγηση του.

Αμέσως μετά αναγνωρίζοντας το, επι σειρά ετών, έργο του πρώην αρχιερατικού επιτρόπου της Περιφερείας, Αρχιμανδρίτου Νεκτάριου Τσολίδη ο ναός, οι ιερεις μέσω του Επισκόπου Θεσπιών προσέφεραν έναν επιστήθιο σταυρό.

Ο π. Αλέξιος στο τέλος της ακολουθίας κάλεσε τον κόσμο της ενορίας να έρθουν στην εκκλησία από νωρίς το πρωί για να θαυμάσουν και να ζήσουν την ξεχωριστή λειτουργία των εγκαινίων.

Αυριο θα τελεστούν τα εγκαίνια προεξάρχοντος του Επισκόπου Θεσπιών Συμεών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ