Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:01

Ξένοιαστες στιγμές με τις κατασκηνώτριες της Αρχιεπισκοπής πέρασε ο κ. Ιερώνυμος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την 14η Αυγούστου 2015, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελο πατέρα Συμεών, επισκέφτηκε τις κατασκηνώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στον Αυλώνα, για να περάσει λίγο χρόνο με τα κορίτσια της Δ’ Κατασκηνωτικής Μαθητικής Περιόδου.

Ο αρχηγός της κατασκήνωσης πατήρ Αντώνιος Μπεζαΐτης, υποδέχτηκε τον Αρχιεπίσκοπο παρουσιάζοντάς του το γενικό σύνθημα της κατασκήνωσης, «Χαίρε Κλίμαξ» και στη συνέχεια οι κατασκηνώτριες με πολλή χαρά τραγούδησαν στον Μακαριώτατο τον ύμνο της κατασκήνωσης με τίτλο «Η σκάλα».

Έπειτα ο Αρχιεπίσκοπος χαιρέτησε προσωπικά μία μία τις κατασκηνώτριες, καθώς και τα στελέχη της κατασκήνωσης και κατευθύνθηκε προς την τραπεζαρία όπου είχε μαζευτεί, εν τω μεταξύ, όλη η κατασκήνωση.

Κατά την είσοδο του Αρχιεπισκόπου στην τραπεζαρία, ο αρχηγός της κατασκήνωσης του παρουσίασε τη σημαία της περιόδου, εξηγώντας του τον συμβολισμό της. Πάνω στο τραπέζι του Μακαριωτάτου υπήρχε μία όμορφη κατασκευή που είχαν φτιάξει οι κατασκηνώτριες για εκείνον, μία στολισμένη σκάλα ως μικρογραφία της Ουράνιας Κλίμακας, μέσα σε ένα γυάλινο βάζο.

Στη συνέχεια, ο πατήρ Αντώνιος καλωσόρισε τον «Πατέρα μας» όπως αποκάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο, στην κατασκήνωση. Κατόπιν, πήρε το λόγο ο Αρχιεπίσκοπος, ο οποίος απευθυνόμενος στις κατασκηνώτριες με απλά λόγια καρδιάς τις προσέγγισε και τις προέτρεψε να προσπαθήσουν να ωφεληθούν όσο περισσότερο μπορούν, όπως έκανε και ο ίδιος ως κατασκηνωτής.

Για να ευχαριστήσουν τον Αρχιεπίσκοπο οι κατασκηνώτριες του αφιέρωσαν κάποια κατασκηνωτικά τραγούδια μεταξύ των οποίων και ένα που παρουσιάστηκε στη νοηματική γλώσσα. Έπειτα, ο αρχηγός έδωσε ένα ενθύμιο στο Μακαριώτατο ως δώρο από όλη την κατασκήνωση και ένα ακόμα στον Πρωτοσύγκελο.

Στο τέλος, όλες οι κατασκηνώτριες μαζεύτηκαν στην είσοδο της κατασκήνωσης για να αποχαιρετήσουν τον Αρχιεπίσκοπο και να βγάλουν μία αναμνηστική φωτογραφία μαζί του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ