Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:22

Ν. Φίλης: “Σωστά ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για το Σκοπιανό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την δική του άποψη κατέθεσε ο πρώην Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης γύρω από το θέμα των διαπραγματεύσεων για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

Στην τηλεοπτική εκπομπή “ΣΗΜΕΡΑ” στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι ήταν σωστή η απόφαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ενημερώσει τον Αρχιεπίσκοπο για το θέμα της ονομασίας.

“Ορθώς ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός τον Αρχιεπίσκοπο για το θέμα, με δεδομένη την ανακοίνωση που είχε εκδώσει η Ιερά Σύνοδος, έθεσε ένα θέμα εκκλησιαστικής τάξης που μπορεί να έχει σχέση και με τις διαπραγματεύσεις των δύο χωρών. Σωστά λοιπόν ενημέρωσε ο Πρωθυπουργός τον Αρχιεπίσκοπο σε σχέση με την ανησυχία αυτή. Από εκεί και πέρα είναι αρμοδιότητα της Κυβέρνησης να κάνει διαπραγματεύσεις”.

Δεν βλέπω ρήγμα στην Εκκλησία

Στη συνέχεια ερωτήθηκε για τα συλλαλητήριο και αν βλέπει ρήγμα στο εσωτερικό της Εκκλησίας μετά την συμμετοχή Ιεραρχών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ο κ. Φίλης είπε πως δεν βλέπει ρήγμα.

“Ρήγμα δεν βλέπω. Η Εκκλησία εκδηλώνει ένα ενδιαφέρον για θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική. Λανθασμένα κατά την γνώμη μου. Στο βαθμό όμως που θέλει να μπει έχει, κάθε δικαίωμα να μπει. Δημοκρατία έχουμε, τοποθετούνται ως άτομα και ως θεσμός. Θα δεχθεί όμως τον αντίλογο και την σύγκρουση. Από την στιγμή που μπαίνεις στη πολιτική και ασχολείσαι με τόσο συγκρουσιακά θέματα της πολιτικής, θα τα ακούσεις”.

Τέλος δήλωσε πως ήταν λάθος η ταύτιση της Εκκλησίας με την Χρυσή Αυγή. “Άλλο η Εκκλησία και άλλο η Χρυσή Αυγή. Το ότι υπάρχουν θύλακες χρυσαυγίτικοι μέσα στην Εκκλησία που μιλούν για “γλυκιά ελπίδα” του έθνους, δεν αφορούν εν συνόλω την Εκκλησία. Μην τα ταυτίζουμε αυτά”.

Δείτε το video (Η αναφορά στην Εκκλησία είναι στο σημείο 11:34)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ