Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:53

Ν. Ιωνίας: “Οι Άγιοι σπάνε τα κλισέ των ανθρώπων και γίνονται φίλοι μας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης «Να γίνουμε φίλοι των Αγίων και φίλοι του Χριστού», προέτρεψε τους πιστούς, ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, από τον ιερό μητροπολιτικό ναό των Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας.

Ο κ. Γαβριήλ που προεξήρχε της σημερινής θείας λειτουργίας και της ιεράς λιτανείας, συμπαραστατούμενος από τον πρωτοσύγκελο αρχιμανδρίτη Επιφάνιο Αρβανίτη και πλειάδας ιερέων, παίρνοντας αφορμή από την σημερινή εορτή της Συνάξεως της ιεράς Εικόνος της Παναγίας της «Διασωζούσης» και πάντων των εν Ιωνία, Καππαδοκία, Πισιδία και Νέα Ιωνία Αγίων, υπογράμμισε.

«Ζούμε σε μια εποχή που η φιλία ούτε αυτονόητη είναι, ούτε πραγματική, ούτε ειλικρινής. Για αυτό έρχονται οι Άγιοι σήμερα, για να σπάσουν αυτά τα κλισέ των ανθρώπων και να δημιουργήσουν προϋποθέσεις αληθινής και πραγματικής φιλίας με εκείνους και το Χριστό», ενώ πρόσθεσε πως «τα ιερά σεβάσματα των Αγίων θα μας υπενθυμίζουν πάντοτε την ιστορία, αλλά και την αδιάσπαστη ενότητα».

Πριν από το κλείσιμο της ομιλίας του ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας επαίνεσε τον πρωτοσύγκελο της μητροπόλεως π. Επιφάνιο Αρβανίτη για τον ζήλο του και την προσφορά του και του ευχήθηκε για τη σημερινή ονομαστική του εορτή, ο Θεός να του δίνει δύναμη ώστε να συνεχίσει την ιερατική του διακονία.

Στη συνέχεια ο κ. Γαβριήλ τέλεσε το ιερό μνημόσυνο για όλους τους προπάτορες της Νέας Ιωνίας και τόνισε πως «με τον τρόπο αυτό αποτίουμε φόρο τιμής στα πρόσωπα αυτά που συμβολίζουν πολλά για εμάς εδώ στην Νέα Ιώνια».

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας της Θεομήτορος και των ιερών λειψάνων των Αγίων πέριξ του μητροπολιτικού ναού, ενώ το παρών έδωσαν βουλευτές κόμματων, τοπικοί άρχοντες, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και μικρασιατικών σωματείων, καθώς και πλήθος κόσμου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ