Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:44

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ: “Κιβωτός του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας η Αγία Σοφία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το γεγονός πως το θέμα της Αγίας Σοφίας δεν είναι ελληνοτουρκικό ζήτημα, ούτε μια μεταξύ μας διαφορά, παραδέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ σήμερα το πρωί.

“Η Αγία Σοφία δεν ανήκει ούτε στους Έλληνες, ούτε στους Τούρκους” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας για να συνεχίσει υπογραμμίζοντας πως η Αγία Σοφία “είναι ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς, κιβωτός του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας”.

Ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε επίσης την Αγιά Σοφιά “κιβωτό του ανθρώπινου πνεύματος και των κατακτήσεών του” και πρόσθεσε πως “είναι τεράστιο όφελος για την Τουρκία που αυτό το μνημείο είναι στο έδαφός της”, ενώ χαρακτήρισε την πρόθεση για μετατροπή της σε μουσουλμανικό τέμενος “μικρόψυχη και ανόητη”.

“Ο Ατατούρκ, κάνοντας την Αγία Σοφία μνημείο, θέλησε να φέρει την Τουρκία πιο κοντά στον δυτικό κόσμο, υπηρετώντας τα καλώς εννοούμενα συμφέροντα της χώρας” υποστήριξε ο κ. Δένδιας, ενώ πρόσθεσε πως “με τον ίδιο τρόπο υπηρετούνται και σήμερα τα συμφέροντα της Τουρκίας.

Έκλεισε δε, συστήνοντας στη γειτονική χώρα “να διατηρήσει τον μνημειακό χαρακτήρα αυτού του απίθανου αρχιτεκτονήματος, αυτής της απίθανης εκκλησίας”.

Δείτε ΕΔΩ το βίντεο (το σχετικό απόσπασμα στο 13.30″)

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ