Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 18:48

Νομιμοποίηση ανακαινίσεων σε 102 εκκλησίες!

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ειδική κρατική επιτροπή η οποία αποτελεί μέρος του Κυβερνητικού συμβουλίου κα έχει ως αντικείμενο τον έλεγχο νομιμοποίησης μη αδειοδοτούμενων εκκλησιών συνεδρίασε τη Δευτέρα 16 Απριλίου 2018 το απόγευμα, και αποφάσισε τη νομιμοποίηση 102 εκκλησιών και 64 κτιριακών εγκαταστάσεων, που συνδέονται άμεσα και εξυπηρετούν θρησκευτικές ανάγκες.

Στην συνάντηση αυτή συμμετείχαν, ο Πρωθυπουργός της Αιγύπτου Σερίφ Ισμαήλ, ο Υπουργός τοπικής ανάπτυξης Άμπου Μπάκρ Αλ Τζέντι καθώς και εκπρόσωποι άλλων Υπουργείων και αρμοδίων αρχών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αυτής, όπως έγινε γνωστό, συζητήθηκαν περαιτέρω και βελτιωμένες διαδικασίες που απαιτούνται από την Επιτροπή, για την ολοκλήρωση των καθηκόντων της κατά την προσεχή περίοδο, σύμφωνα με το σχετικό Νόμο που ρυθμίζει την ίδρυση εκκλησιών καθώς και την επεξεργασία άλλων σχετικών νόμων, για ανάλογα θέματα.

Ο Αιγύπτιος Πρωθυπουργός, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της η Egypt Independent κ. Σερίφ Ισμαήλ, διέταξε να διεξαχθούν άμεσα μελέτες σχετικά με διάφορες νομικές και τεχνικές πτυχές ορισμένων εκκλησιών που υπέβαλαν αιτήματα στην Επιτροπή, για να νομιμοποιηθεί το καθεστώς τους, και τα αποτελέσματα αυτών των μελετών να υποβληθούν στην αμέσως επόμενη συναδρίαση.

Ο κ.Ισμαήλ τόνισε τη σημασία του συντονισμού διαφόρων ενδιαφερομένων αρχών και της κυβέρνησης για την επιτάχυνση των αποφάσεων, σχετικά με την κατάσταση των μη νομιμοποιημένων εγκαταστάσεων, κτιρίων και εκκλησιών, σύμφωνα με το Νόμο και τις διατάξεις του Συντάγματος της χώρας.

Υπενθυμίζεται, καταλήγει το ίδιο δημοσίευμα, ότι το Κοινοβούλιο της Αιγύπτου ψήφισε τον Αύγουστο του 2017 ένα Νόμο για την οικοδόμηση και την ανακαίνιση των εκκλησιών, μετά από συζητήσεις της Κοπτικής εκκλησίας και αρμοδίων Κυβερνητικών αξιωματούχων.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ