Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 14:11

Νικόδημος Φαρμάκης: Ο νέος “υπουργός Οικονομικών” της Εκκλησίας της Ελλάδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένας από τους πλέον ικανούς κληρικούς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με πλούσιο έργο στον τομέα της φιλανθρωπίας και της διαχείρισης ευαίσθητων κοινωνικών δομών της Εκκλησίας, ο αρχιμανδρίτης δρ. Νικόδημος Φαρμάκης αναλαμβάνει από σήμερα την διοίκηση της κεντρικής οικονομικής υπηρεσίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, διαδεχόμενος τον επί 20ετία και πλέον κάτοχο της θέσης αυτής, μητροπολίτη Γλυφάδας Αντωνιο.

Ο 48χρονος κληρικός που τα τελευταία χρόνια διοικεί μια από τις σημαντικότερες δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, το Ίδρυμα Κόκκορη που παρέχει υποστήριξη σε άτομα που πάσχουν από σύνδρομο Down ή νοητική υστέρηση, μόλις πρόσφατα παρουσίασε δυο ακόμη στέγες υποστηριζόμενης διαμονής στην Βαρνάβα για τις οποίες τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που παρέστησαν στα εγκαίνια δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι.

Θεωρείται εκ των στενότερων και πλέον έμπιστων συνεργατών του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της «Η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών – Ε.Κ.Υ.Ο. (Ν.Π.Δ.Δ.) ως Υπηρεσία της Εκκλησίας της Ελλάδος διοικεί, διαχειρίζεται και αξιοποιεί άπασαν την περιελθούσαν εις την διοίκησιν και διαχείρισιν της Εκκλησίας της Ελλάδος ρευστοποιητέαν μοναστηριακήν, κινητήν και ακίνητον περιουσίαν, άπασαν και πέραν ταύτης κινητήν και ακίνητον περιουσίαν του πρ. Ο.Δ.Ε.Π. ως και άπαντα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που περιήλθον εις το Εκκλησιαστικόν Νομικόν Πρόσωπον της Εκκλησίας της Ελλάδος από της καταστάσεως Αυτής, ως διαδόχου του πρ. Ο.Δ.Ε.Π. εν έτει 1988 και εντεύθεν ή θα περιέλθουν εις Αυτήν καθ΄ οιονδήποτε τρόπον εις το μέλλον».

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση η ΔΙΣ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ