Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:00

Νικολάι Μπερντιάγιεφ: Η αλήθεια της Ορθοδοξίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μια από τις πλέον προβεβλημένες και ιδιαιτέρως γνωστές και σεβαστές τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ρωσία, όσο και στη Δύση, μορφές της ρωσικής φιλοσοφικής και θεολογικής Αναγέννησης, του μοναδικού αυτού φαινομένου στην ιστορία του ευρωπαϊκού πολιτισμού, είναι ο Νικολάι Αλεξάντροβιτς Μπερντιάγιεφ (1874 – 1948).

Φιλόσοφος και θεολόγος, στοχαστής και μάχιμος πολιτικός, ο Μπερντιάγιεφ σηματοδοτεί με το έργο και την παρουσία του, τον διάλογο ανάμεσα στη Ρωσία και τη Δύση, ανάμεσα στην Ορθοδοξία και τον κόσμο. Άνθρωπος δραστήριος και πνεύμα ανήσυχο, ο Νικολάι Αλεξάντροβιτς πέρασε από τον κόσμο τούτο μαχόμενος, όπως και πολλοί άλλοι της γενιάς του που τους έλαχε ο δύσκολος κλήρος του 20ου αιώνα και άφησε βαθιά και ανεξίτηλα ίχνη στην ιστορία του ανθρώπινου στοχασμού.

Η παρούσα συλλογή άρθρων που Νικολάι Αλεξάντροβιτς Μπερντιάγιεφ, έχει ως αποκλειστικό στόχο να δώσει στον Έλληνα αναγνώστη την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την πολυσχιδή πνευματική δραστηριότητά του, έτσι ώστε να μπορέσει καλύτερα να κατανοήσει τόσο τη σκέψη του, όσο και την ιδιόμορφη συνεισφορά της ρωσικής φιλοσοφικής και θεολογικής Αναγέννησης των αρχών του 20ου αιώνα, στον ευρωπαϊκό πολιτισμό.

Μέσα από τα έντεκα δοκίμια του βιβλίου, ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να μάθει τις απόψεις του διάσημου Ρώσου στοχαστή για την Ορθοδοξία, το εβραϊκό ζήτημα, τη σωτηρία και τη δημιουργία, την κρίση του ανθρωπισμού και το τέλος της Αναγέννησης, αλλά και αποτιμήσεις των φιλοσοφικών συστημάτων του Βλαδίμηρου Σολοβιόφ, του Λεβ Σεστόφ, του Κίρκεγκωρ, του Βασίλι Ροζάνοφ αλλά και της λεγόμενης σχολής των Ευρασιατιστών που τόσο επίκαιρη είναι στις μέρες μας.

Εννοείται πως κάθε λάθος ή παράβλεψη βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τον μεταφραστή, πράγμα για το οποίο ζητάει την επιείκεια του αναγνώστη.

Η εισαγωγή και η μετάφραση από τα Ρωσικά είναι του Δημήτρη Β. Τριανταφυλλίδη.

  • ISBN : 978-618-5220-03-7
  • Λιανική τιμή: 12 ευρώ +ΦΠΑ
  •  Διανομή: Θόδωρος Παντούλας
  • άΠειρος Χώρα
  • τηλ: 211 410 9989

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ