Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 10:53

Νικαίας Αλέξιος: “Ο Σταυρός, είναι το τρόπαιο της Εκκλησίας κατά του Σατανά”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Του Αναστάσιου Βόπη για το Orthodoxia.info

«Ο Σταυρός, που προσκυνούμε, είναι το τρόπαιο, το οποίο έστησε η Εκκλησία του Χριστού στον πόλεμο κατά του Σατανά», τόνισε χθες το πρωί ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, από τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Αιγάλεω.

Ο κ. Αλέξιος, που προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Παναγόπουλο και πλειάδας κληρικών, αναφέρθηκε στις θαυμαστές ιδιότητες του Τιμίου Σταυρού και μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «Πάνω στο ευλογημένο αυτό ξύλο, καρφώθηκε ο Σωτήρας του κόσμου, ο Χριστός. Οι πιστοί, καλούμαστε να ασπαστούμε το Σταυρό, τη χαρά και το φόβο. Φόβο, για την αμαρτία ως ανάξιοι όντες και χαρά, για την σωτηρίαν μας».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Μητροπολίτης Νικαίας, απευθυνόμενος προς το πυκνό εκκλησίασμα, που συνέρρευσε από το πρωί για να προσκυνήσει τον Τίμιο Σταυρό, ζήτησε, να μην έχουμε μέσα μας αυταρέσκεια και εφησυχασμό, αλλά, όπως επεσήμανε «Είναι ανάγκη να σταυρώσουμε τα πάθη και τις αδυναμίες μας και να λάβουμε αποφάσεις για αλλαγή, που αυτό σημαίνει αποκοπή από τα παρόντα και εφήμερα».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ