Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 14:26

Νιγρίτα Σερρών: Κατέκλυσαν τον ναό για να υποδεχθούν τον Οικουμενικό Πατριάρχη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΕΡΡΕΣ: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ- ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο υποδέχθηκε λίγο νωρίτερα με τις δέουσες τιμές η Νιγρίτα Σερρών.

Οι ιερείς και οι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν από νωρίς στον ναό του αγίου Γεωργίου της πόλης ενώ κατέκλυσαν και τον προαύλειο χώρο του ναού για να υποδεχθούν τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας και να παρακολουθήσουν τη δοξολογία που τελέστηκε προς τιμήν του.

Στην υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη συμμετείχαν οι μητροπολίτες Ξάνθης Παντελεήμων, εκπροσωπώντας την Εκκλησία της Ελλάδος, Σιδηροκάστρου Μακάριος, Ζιχνών Ιερόθεος, Λαγκαδά Ιωάννης, ο οικείος μητροπολίτης Σερρών Θεολόγος καθώς και οι μητροπολίτες Γορτύνης Μακάριος και Σηλυβρίας Μάξιμος που συνοδεύουν τον κ. Βαρθολομαίο.

Ο μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος, κατά την προσφώνησή του, εξέφρασε την μεγάλη χαρά κι ευλογία που έχει η τοπική εκκλησία τις μέρες αυτές τις οποίες βρίσκεται ο κ. Βαρθολομαίος στην μητρόπολη Σερρών.

“Εδώκατε οράματα ζωής, φέρατε όλους μας εγγύτερον και ανοίξατε νέους ορίζοντας αισιοδοξίας και προοπτικάς ζωής”, ανέφερε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Ακόμη, ο κ. Θεολόγος μίλησε για τους μάρτυρες που έχει αναδείξει η περιοχή αλλά και για τις σπουδαίες προσωπικότητες που χάρισε στο ελληνικό έθνος.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, στην αντιφώνησή του, αναφέρθηκε στις ομορφιές και τα ξεχωριστά στοιχεία της περιοχής, στη γειτονική Αμφίπολη με τις πλούσιες αρχαιολογικές ανασκαφές όπως επίσης και στις σημαντικές προσωπικότητες που κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή κι αγωνίστηκαν για την ελευθερία του έθνους.

Επίσης, ο κ. Βαρθολομαίος έκανε σύντομη ιστορική αναδρομή στη δημιουργία της μητρόπολης Σερρών και Νιγρίτας, η οποία για ένα μικρό χρονικό διάστημα είχε χωριστεί.

 

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ