Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:37

Ναύπλιο: Τον εφημέριό της αποχαιρέτησε η ενορία της Ευαγγελίστριας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η ενορία της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο αποχαιρέτησε σήμερα, σε κλίμα συγκίνησης, τον ιερέα που διακόνησε στο θυσιαστήριό της για σαρανταένα συναπτά έτη. 

Η εξόδιος ακολουθία του πατρός Ηλία Ψαρολλόγου τελέσθηκε προεξάρχοντος του Επισκόπου Επιδαύρου κ. Καλλινίκου, βοηθού του μητροπολίτη Αργολίδος, με τη συμμετοχή πάρα πολλών ιερέων της μητρόπολης.

Πλήθη πιστών κατέφθασαν στον ιερό ναό για να αποχαιρετίσουν τον π. Ηλία που τόσο αγάπησαν. Στον επικήδειο λόγο του, ο επίσκοπος Επιδαύου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του π. Ηλία ο οποίος συνδύαζε τον ζήλο του ορθοδόξου Ιερέα και την φλόγα του διδασκάλου των αληθειών της πίστεως.

Τον χαρακτήρισε ευεργέτη της τοπικής κοινωνίας για την πνευματική του προσφορά και για την ελεημοσύνη του προς τον απλό λαό. Για τον μακαριστό Ιερέα μίλησαν και ο πρόεδρος του ΙΣΚΑ π. Γεώργιος Σελλής καθώς κι ο Ιερέας του ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου π. Ελευθέριος Μίχος.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, ακολούθησε η ταφή στο κοιμητήριο της πόλεως του Ναυπλίου. Στην εξόδιο ακολουθία παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Αργολίδος Γ. Ανδριανός κι ο δήμαρχος Ναυπλίου Δ. Κωστούρος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ