Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 23:28

Νέο πρωτοσύγκελο απέκτησε η μητρόπολη Σερρών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τον μέχρι σήμερα Διευθυντή του ιδιαιτέρου Μητροπολιτικού Γραφείου, Αρχιμανδρίτη π. Γαβριήλ Παλιούρα, διόρισε στη θέση του Πρωτοσυγκέλλου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος. Η θέση του Πρωτοσυγκέλλου στην Εκκλησία των Σερρών παρέμενε κενή τά τελευταία 28 χρόνια.

Ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Παλιούρας γεννήθηκε στις Σέρρες το έτος 1977. Τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης έλαβε το έτος 2000 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κυρό Μάξιμο. Το έτος 2003 έλαβε το οφφίκιο του Αρχιδιακόνου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο, ενώ το έτος 2005 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας, ο οποίος τον χειροθέτησε σε Αρχιμανδρίτη.

Τοποθετήθηκε ως Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σερρών. Ο νέος Πρωτοσύγκελλος, ο οποίος είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διακρίνεται για το εκκλησιαστικόν του ήθος, την εργατικότητα και το απλούν και ταπεινό του χαρακτήρος του. Από του έτους 2005 έως και σήμερα διακονούσε από την θέση του Διευθυντού του ιδιαιτέρου Γραφείου του Μητροπολίτου.

Ο Σεβασμιώτατος σήμερα στην μηνιαία ιερατική σύναξη παρουσίασε τον νέο Πρωτοσύγκελλο και ευχήθηκε για τη νέα διακονία του πλούσια την χάρη του Αγίου Θεού. Επίσης, στην θέση του Διευθυντού του ιδιαιτέρου Γραφείου ορίσθηκε με απόφαση του Μητροπολίτου, ο Αρχιμ. Νεκτάριος Καϊμακάμης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ