Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 6:54

Νέο πρεσβύτερο απέκτησε η Μητρόπολη Τρίκκης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε πρεσβύτερο και στη συνέχεια σε αρχιμανδρίτη χειροτονήθηκε ο π. Άνθιμος Δουσικιώτης που έλκει την καταγωγή του από τον Πετρόπορο.

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων, μετέβη το πρωί της Κυριακής της Ορθοδοξίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, για να τελέσει την Θεία Λειτουργία και την Χειροτονία εις Πρεσβύτερον του ευλαβεστάτου διακόνου π. Άνθιμου Δουσικιώτη, προχειρήσας αυτόν αυθημερόν εις Αρχιμανδρίτη.

Ο ευλαβέστατος πρεσβύτερος έλκει την καταγωγή του από το Δήμο Φαρκαδόνας και συγκεκριμένα από το δημοτικό διαμέρισμα Πετροπόρου.

Το Σεβασμιώτατο ποιμενάρχη πλαισίωσαν, κληρικοί των Τρικάλων αλλά και της Φαρκαδόνας, και πλήθος ευσεβών χριστιανών. Απευθυνόμενος στο νέο πρεσβύτερο ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας τον κάλεσε να σταθεί άξιος της μεγάλης αποστολής και του έργου της Ιεροσύνης.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος του ανακοίνωσε πως θα τοποθετηθεί ως προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Τρικάλων.

Προ της Απολύσεως και συμφώνως προς το Τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας, πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ναού η Λιτάνευση των Αγίων Εικόνων εις ανάμνηση της αναστηλώσεως των εικόνων το 843 και της θριαμβευτικής νίκης της Ορθοδοξίας και της οριστικής λήξης της μακράς περιόδου της Εικονομαχίας. Εν συνεχεία ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ανέγνωσε το προβλεπόμενο απόσπασμα του υπέρ της Ορθοδοξίας Συνοδικού και ευχήθηκε καταλλήλως προς όλους.

Πηγή: http://krinitrikalon.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ