Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 8:48

Νέος Πρωτοσύγκελλος Γαλλίας ο Επίσκοπος Μελιτηνής Μάξιμος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Γιώργος Φερδής Σύμφωνα με πληροφορίες από σήμερα νέος Πρωτοσύγκελλος στη Μητρόπολη Γαλλίας αναλαμβάνει ο Επίσκοπος Μελιτηνής Μάξιμος.

Ο χαρισματικός βοηθός Επίσκοπος της Μητροπόλεως Γαλλίας με βαρύ βιογραφικό και σπουδές στο εξωτερικό αναβαθμίστηκε μετά την πρόσφατη κένωση της θέσης του Πρωτοσυγκέλλου.

Ο μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ με την μετακίνηση αυτή δείχνει πλήρη εμπιστοσύνη στον νέο Επίσκοπο του Θρόνου ο οποίος μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα έχει κατακτήσει την αγάπη και την αποδοχή του κόσμου.

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος (Παφίλης) γεννήθηκε το 1978 στην Καρδίτσα και σπούδασε Θεολογία, Ιστορία και Επικοινωνία, στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές με ειδίκευση στη Θρησκευτική Διπλωματία του Διεθνούς Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου.

Χειροτονήθηκε το 2003 και διακόνησε ως εφημέριος και ιεροκήρυκας στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Υπηρέτησε για 10 έτη ως γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος. Από το 2016 υπηρετεί ως Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και γραμματεύς της Ιεράς Μητροπόλεως Γαλλίας.

Έχει λάβει μέρος σε πολλές εξωτερικές εκκλησιαστικές αποστολές και εκπροσωπήσεις και το 2016 συμμετείχε ως ειδικός σύμβουλος στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν Κρήτη.

Βοηθός Επίσκοπος Μελιτηνής, παρά τω Σεβ. Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, εξελέγη την 9ην Οκτωβρίου 2018.

Τη χειροτονία τέλεσε ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, στις 10 Νοεμβρίου 2018 στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Παρισίων, συμπαραστατούμενος από τους Μητροπολίτες Ισπανίας Πολύκαρπο, Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιο, Ελβετίας Μάξιμο και τον Επίσκοπο Ρηγίου Ειρηναίο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ