Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:59

Νέος πρεσβύτερος στην μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016, λειτούργησε και ομίλησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου στο Τ.Δ. Προδρόμου Καρδίτσης, όπου και προέβη στην εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Κωνσταντίνου Γιολδάση.

Στον λόγο του περιδιάβηκε τη ζωή του μεγάλου προφήτη, του τιμίου Προδρόμου. «Ανεδείχθη πτηνόν της ερήμου, αφού υπέταξε την ύπαρξή του στο θέλημα του Κυρίου. Με τη ζωή του και το θάνατό του επιβεβαίωσε την παρουσία του Θεού στον κόσμο. Εκλήθη να μαρτυρήσει υπέρ της αληθείας με έναν παράδοξο τρόπο. Εδόθη η κεφαλή του ως σημείο ευχαριστίας για έναν χορό μιας πόρνης γυναίκας».

Εν συνεχεία και αναφερόμενος στο πρόσωπο του π. Κωνσταντίνου είπε χαρακτηριστικά τα εξής: «Η ιερωσύνη σου που σου δόθηκε εις τύπον του Προδρόμου είναι μια κλήση στη δική σου μαρτυρία, στο δικό σου μαρτύριο, στη δική σου σταυρική ιερωσύνη».

Ακολούθως, τόνισε: «Θα δημιουργηθεί στην πατρίδα μας μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Οι πρόσφυγες έρχονται όχι επειδή οι ίδιοι το επιθυμούν, αλλά γιατί οι γεωπολιτικές καταστάσεις έχουν αποφασίσει να εξαφανιστεί ο χριστιανισμός από τις κοιτίδες του. Στο πρόγραμμα είναι και η Ελλάδα να εξαφανιστεί, να αλλοιωθεί, να πάψει να είναι ελληνική και ορθόδοξη.

Πρέπει όμως να δοξάζουμε το Θεό που έχουμε γύρω μας πιστούς ανθρώπους, οι οποίοι και τον Θεό τιμούν και την Εκκλησία και τους ιερείς σέβονται.

Οι χρόνοι που έρχονται είναι χαλεποί και δύσκολοι. Θα πρέπει να μάθεις στη ζωή σου να θυσιάζεσαι για το ποίμνιο, που θα σου εμπιστευτεί η Εκκλησία.

Αδελφέ, αν αποφασίσεις και προσπαθήσεις να έχεις στη ζωή σου ως πρότυπο τον Τίμιο Πρόδρομο η χάρις του Θεού θα σε καταστήσει άξιο αυτής της κλήσης και της δωρεάς».

Φωτογραφίες: Δημήτριος Καραγιάννης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ