Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:43

Νέα Υόρκη: Ξαναρχίζει η ανοικοδόμηση του αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σοφία Καρεκλά Την επανέναρξη της ανοικοδόμησης του ναού του αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου ανακοίνωσαν χθες ο Κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Andrew M. Cuomo, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο, κατά τη συνάντησή τους, την πρώτη από την εκλογή του κ. Ελπιδοφόρου, στη Νέα Υόρκη.

Το έργο της ανοικοδόμησης του ναού έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας o κερδοσκοπικός οργανισμός, ένα ανεξάρτητο συμβούλιο 13 μελών, με την επωνυμία “οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου”.

Σκοπός του οργανισμού αυτού είναι να εξασφαλίσει ότι ο ναός ολοκληρώνεται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και μπορεί να αρχίσει να φιλοξενεί επισκέπτες από όλο τον κόσμο. “Οι Φίλοι του Αγίου Νικολάου” θα επιδιώξουν να ξαναρχίσουν την κατασκευή του με στόχο να ολοκληρώσουν την εκκλησία εντός της επόμενης διετίας.

“Η ανοικοδόμηση της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου, που καταστράφηκε στις 11 Σεπτεμβρίου, είναι μια στιγμή συνάντησης και θεραπείας όχι μόνο για την Ορθόδοξη κοινότητα αλλά για όλους τους κατοίκους της Νέας Υόρκης που έζησαν εκείνη την τρομακτική ημέρα”, δήλωσε ο Κυβερνήτης Cuomo.

“Αυτός ο χώρος λατρείας θα χρησιμεύσει ως υπενθύμιση ότι η συλλογική πίστη μας είναι κάτι στο οποίο μπορούμε πάντα να υπολογίζουμε για να ξεπεράσουμε ​​τις οδυνηρές αναμνήσεις μας και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο”, συμπλήρωσε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδόφορος επισήμανε ότι “εκ μέρους των Ελληνορθόδοξων πιστών, δεσμευτήκαμε να ανοίξουμε τις πόρτες αυτού του ναού μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου 2021, την εικοστή επέτειο αυτής της μοιραίας ημέρας. Υπόσχομαι σε εσάς, Κυβερνήτα, και σε όλους τους πολίτες της Νέας Υόρκης ότι θα είμαστε έτοιμοι. Θα είμαστε στην ώρα μας και θα είμαστε ανοιχτοί σε όλους τους ανθρώπους με καλή θέληση που επιθυμούν να τιμήσουν τη μνήμη όλων όσων έχασαν τη ζωή τους την 11η Σεπτεμβρίου 2001».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ