Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 14:48

Νέα πτέρυγα στο Ελληνορθόδοξο Σχολείο “Μεταμόρφωση” της Ι.Μ. Τορόντο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στις 18 Οκτωβρίου, έγιναν τα εγκαίνια της νέας πτέρυγας του ημερήσιου Ελληνορθόδοξου σχολείου, της Ι.Μ. Τορόντο, “Μεταμόρφωση”.

Το σχολείο άρχισε με δέκα έξι (16) μαθητές και τώρα έχει περισσότερους από τριακόσιους (300) και εξήντα (60) σε κατάλογο αναμονής.

Η νέα πτέρυγα περιλαμβάνει δέκα (10) αίθουσες και συνεπώς μπορεί να χωρέσουν διακόσιοι (200) ακόμη μαθητές, γιατί σύμφωνα με το νόμο του Οντάριο δεν επιτρέπεται να υπάρχουν σε σχολική αίθουσα περισσότεροι από είκοσι (20) μαθητές.

Η νέα πτέρυγα στοιχίζει συνολικά ένα εκατομμύριο εφτακόσιες (1,700.000) χιλιάδες δολάρια. Η Ι. Μητρόπολη Τορόντο διέθεσε ένα εκατομμύριο (1,000.000) δολάρια και οι υπόλοιπες εφτακόσιες χιλιάδες συγκεντρώνονται από έρανο ο οποίος έχει ήδη αρχίσει.

Στα εγκαίνια ήσαν όλοι οι μαθητές του σχολείου, πολλοί από τους γονείς τους, η ιδρύτρια του σχολείου κα Τούλα Ρέππα με το σύζυγό της, ο Γεν. Πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο κ. Α. Ιωαννίδης, η διευθύντρια του σχολείου κα Α. Σαραντίδη, ο Άρχων Μαΐστωρ, κ. Ι. Δαγώνας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για όλα τα κτίρια που κτίζει η Ι.Μητρόπολη και έχει μέχρι στιγμής κτίσει η Ι.Μ.Τορόντο περίπου είκοσι (20) κτίρια. Ο κ. Ι. Δαγώνας ήταν μεγάλος επιχειρηματίας, αφού και το νέο αεροδρόμιο του Τορόντο το έκτισε εκείνος, και τώρα εθελοντικά επιβλέπει όλα τα κτίρια που κτίζει η Ι.Μ. Τορόντο.

Φυσικά, τον αγιασμό και τα εγκαίνια τέλεσε ο Μητροπολίτης Σωτήριος με πέντε (5) ιερείς.

Μίλησαν, η διευθύντρια του σχολείου Άννα Σαραντίδου, ο Γεν. Πρόξενος Α. Ιωαννίδης, η πρόεδρος του σχολικού οργανισμού Τούλα Ρέππα και ο Μητροπολίτης Σωτήριος.

Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για το έργο το οποίο επιτελείται στο σχολείο “Μεταμόρφωση”, αλλά και όλα τα άλλα έργα της Ι.Μ. Τορόντο, όπως εκκλησίες, σχολεία, πολιτιστικά κέντρα, μοναστήρια, κατασκηνώσεις κλπ.

Ο Μητροπολίτης Σωτήριος μεταξύ άλλων είπε, ότι ναι μεν ασχολούμεθα με τα κτίρια, αλλά μέσα στα κτίρια αυτά γίνεται το πνευματικό έργο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο πνευματικό έργο από τη μόρφωση των παιδιών σε ένα ελληνορθόδοξο σχολείο τόσο πετυχημένο που οι μαθητές δεν θέλουν να το αποχωρίζονται. Συνεχάρη όλους τους μαθητές, τους γονείς των παιδιών, τη διευθύντρια και τους διδάσκοντες, τον Γεν. Πρόξενο, τον Ι. Δαγώνα και φυσικά την κα Τούλα Ρέππα, διότι για να αρχίσει το σχολείο η κ. Ρέππα έδωσε πεντακόσιες χιλιάδες δολ. (500.000) και όλα τα χρόνια της λειτουργίας του δίδει μεγάλες δωρεές καθώς επίσης και άλλοι δωρητές.

Εντός ενός μηνός η νέα πτέρυγα του ημερήσιου Ελληνορθόδοξου σχολείου “Μεταμόρφωση” θα είναι σε χρήση και θα φοιτούν εκεί οι πρώτοι μαθητές.

Δοξολογία αναπέμπεται στον τρισάγιο τριαδικό Θεό για το θαυμάσιο αυτό έργο, το κτιριακό, αλλά και το πνευματικό έργο το οποίο γίνεται εντός αυτού.

Η όλη τελετή τελείωσε με τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και Καναδά και τον ύμνο της Μεταμόρφωσης, εφόσον το σχολείο λέγεται Μεταμόρφωση.

Εκ της Ι.Μ.Τορόντο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ