Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 15:16

Νέας Ιωνίας Γαβριήλ: “Χριστιανός σημαίνει θάρρος, πίστη και ομολογία στο Θεό”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Μάρκος Παπαγεωργίου “Ο αρχιδιάκονος Στέφανος συγεντρώνει όλα τα στοιχεία εκείνα, που έχουν τα πρόσωπα των Αγίων, δηλαδή το δρόμο του μαρτυρίου και το γνώρισμα της ομολογίας”.
Με τη φράση αυτή, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ ξεκίνησε την ομιλία του προς τους πιστούς στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Στεφάνου στη Σαφράμπολη όπου λειτούργησε πλαισιωμένος από τον πρωτοσύγκελο της Μητροπόλεως π. Επιφάνιο και πλειάδας ιερέων.

Ο κ. Γαβριήλ στο κύρηγμά του έκανε αναφορά  στο βίο, αλλά κυρίως στην προσωπικότητα του Πρωτομάρτυρα Στεφάνου. “Το μαρτύριο δεν έχει καμία αξία αν δεν είναι βαθιά η πίστη στο Θεό”, τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως “η ομολογία ενώπιον των ανθρώπων είναι ο δρόμος που οδηγεί στην αγιότητα”.

Κλείνοντας, τόνισε συνοπτικά το μήνυμα του θείου λόγου του, με μία φράση, λέγοντας ότι “Χριστιανός σημαίνει θάρρος, πίστη και ομολογία στο Θεό”, συμπληρώνοντας πως “ο Χριστιανός γίνεται το πρόσωπο εκείνο, που μέσα στη αδυναμία και την ασθένεια, βρίσκει την πνευματική δύναμη και ξεχωρίζει από τους άλλους”.

Λίγο πριν από την απόλυση ο κ. Γαβριήλ χειροθέτησε στο βαθμό του Πρωτοπρεσβυτέρου τον π. Δημήτριο κατόπιν εισηγήσεως του προϊσταμένου του Ναού π. Τιμοθέου, ο οποίος μάλιστα του φόρεσε και το οφφίκιο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ