Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 10:49

Μόσχα: “Το Φανάρι φέρει την ηθική ευθύνη για τη δίωξη του κλήρου στην Ουκρανία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Για ηθική ευθύνη στην εκδίωξη του κανονικού κλήρου στην Ουκρανία κατηγορεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο η Εκκλησία της Μόσχας.

Το Πατριαρχείο Μόσχας, μέσω του γραμματέα του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων π. Ιγκόρ Γιακιμτσούκ ο οποίο μίλησε στο RIA Novosti, καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης.

Όπως δήλωσε ο π. Ιγκόρ, «υπάρχει μια σοβαρή παρέμβαση στις εσωτερικές εκκλησιαστικές υποθέσεις των οργάνων ενός κοσμικού κράτους, το οποίο προφανώς παραβιάζει τις αρχές της ελευθερίας συνείδησης που εγγυάται το Σύνταγμα της Ουκρανίας και πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης των οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Συμπλήρωσε πως “το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης φέρει την ηθική ευθύνη για τη δίωξη του κανονικού κλήρου στην Ουκρανία, με την εντολή του οποίου οργανώνεται και η ενωτική Σύνοδος της Εκκλησίας της Ουκρανίας στο Κίεβο”.

Αναφορικά με τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας στην κατοικία του ηγούμενου της Λαύρας της Μονής του Σπηλαίου στην Ουκρανία, ο Ιγκόρ Γιακιμτσούκ είπε ότι “είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα διακρίσεων και αφόρητης πίεσης στην κανονική Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, η οποία είναι η μεγαλύτερη θρησκευτική δύναμη της χώρας”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ