Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 18:10

Μόσχας: “Aυτό που συμβαίνει στην Ορθοδοξία δεν είναι τυχαίο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την πεποίηθηση πως ό,τι συμβαίνει στην Ορθοδοξία δεν είναι τυχαίο εξέφρασε ο Πατριάρχης Μόσχας .

Ο ρώσος προκαθήμενος, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ria-Novosti, μιλώντας σε ετήσιο φόρουμ είπε πως “Αυτό που συμβαίνει με την Εκκλησία της Ελλάδας είναι μια προσπάθεια ορισμένων «παρασκηνιακών δυνάμεων» να απομακρύνουν τη Ρωσία από τον ελληνικό κόσμο”.

Ο κ. Κύριλλος συνέχισε το…κυνήγι των φαντασμάτων, λέγοντας πως “Έχουμε κάποιες αξιόπιστες πληροφορίες ότι όλα όσα συμβαίνουν τώρα στην παγκόσμια Ορθοδοξία δεν είναι ένα τυχαία… Πρόκειται για μια εφαρμογή ενός συγκεκριμένου σχεδίου που έχει δύο στόχους: πρώτον, να αποκόψει τη Ρωσία από τον ελληνικό κόσμο και τον ελληνικό κόσμο από τη Ρωσία “, δήλωσε ο πατριάρχης.

Ο ρωσος Πατριάρχης εξηγεί τον…«ειδικό στόχο» της Μόσχας που όπως λέει είναι «να αποτελέσει οχυρό του ορθόδοξου χριστιανισμού, να διαφυλάξει την ορθόδοξη πίστη, την ορθόδοξη παράδοση, τον πολιτισμό, τις χριστιανικές αρχές της ηθικής».

“Στο μυαλό των επιτιθέμενων, δεν μπορώ να ονομάσω αλλιώς αυτές τις στρατηγικές, η Ρωσική Εκκλησία φαίνεται να είναι κάποια δύναμη μέσω της οποίας η Ρωσία επηρεάζει τον κόσμο γύρω μας. Αλλά τίθεται το ερώτημα: γιατί δεν μπορεί η Ρωσία να μοιραστεί τα πνευματικά της δώρα με έναν άλλο κόσμο; Γιατί είναι εγκληματική μόνο στο μυαλό εκείνων που προσπαθούν να αποδυναμώσουν και, ει δυνατόν, να καταστρέψουν τον ρόλο που παίζει η Ρωσία “, δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Photo Credit: Oleg Varov | patriarchia.ru

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ