Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 8:58

Μόσχας: “Οι δυνάμεις του κακού, εργάζονται για να χωρίσουν την Ουκρανική εκκλησία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Όλες οι δυνάμεις του κακού εργάζονται για να χωρίσουν την Ουκρανική εκκλησία από την ενοποιημένη Εκκλησία της Ρωσίας” τόνισε ο Πατριάρχης Μόσχας κατά τη διάρκεια των εορτασμών στην Μονή Αγίας Τριάδας και Αγίου Σεργίου.
Ο ρώσος προκαθήμενος επεσήμανε ότι οι προσπάθειες των πολιτικών να αποκόψουν την ουκρανική από τη ρωσική εκκλησία είναι καταδικασμένες να αποτύχουν.

“Ορισμένες πολιτικές δυνάμεις διχάζουν την Ουκρανία, όταν προσπαθούν να σκίσουν την ουκρανική εκκλησία από τη Ρωσία και να καταστρέψουν την ενότητά μας. Να γνωρίζουν ότι όλα αυτά θα τελειώσουν χωρίς επιτυχία”.

Ο κ. Κύριλλος πρόσθεσε επίσης ότι οι νόμοι με τους οποίους διέπεται η Εκκλησία του Χριστού δεν είναι ανθρώπινοι νόμοι και κάθε φορά που οι πολιτικοί παρεμβαίνουν στην εκκλησία, αποτυγχάνουν”, δήλωσε ο ρώσος Πατριάρχης.

Τέλος ο προκαθήμενος της ρωσικής Εκκλησίας τόνισε ότι εμπιστεύεται την πίστη και την ευσέβεια του λαού της Ουκρανίας. “Το ευρύ κοινό που υπερασπίζεται τώρα την ενότητα της Εκκλησίας μας, γνωρίζω ότι υπερασπίζεται γενναία αυτή την ενότητα, υπερασπίζονται τις εκκλησίες τους και αγωνίζονται κυριολεκτικά για την καθαρότητα της ορθόδοξης πίστης”

Ο Πατριάρχης Κύριλλος είπε ότι είναι σημαντικό όχι μόνο να μην χαθεί η καθαρότητα της ορθόδοξης πίστης αλλά να εμποδίσει και τον «αναγκαστικό διχασμό» λόγω των παράνομων ενεργειών που έπραξε η Κωνσταντινούπολη.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ