Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:07

Μόσχας: “Η Εκκλησία της Ρωσίας δεν παραμένει αδιάφορη έναντι των ταλαιπωριών στη Μέση Ανατολή”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την θέση ότι η Εκκλησία της Ρωσίας δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορη έναντι των ταλαιπωριών των ανθρώπων στη Μέση Ανατολή, εξέφρασε και πάλι ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος, κατά την διάρκεια δεξίωσης με αφορμή την Ανάσταση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Απριλίου 2018 στο Μέγαρο του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Ρώσος Προκαθήμενος τόνισε πως «Τις τελευταίες ημέρες όλος ο κόσμος έζησε τη σοβαρή επιδείνωση της διεθνούς κατάστασης γύρω από τη Συρία. Διχασμένη εδώ και πολλά χρόνια από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας η Συρία από Παρασκευή σε Σάββατο δέχθηκε χτυπήματα με πυραύλους από τρία δυτικά κράτη με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος μιας σοβαρής καθολικής συγκρούσεως των παγκοσμίων δυνάμεων”.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος πρόσθεσε πως “η Εκκλησία της Ρωσίας δεν μπορεί να παραμένει αδιάφορη έναντι των ταλαιπωριών των ανθρώπων στη Μέση Ανατολή, που τείνουν να εξαφανίσουν τις αρχαίες χριστιανικές κοινότητες που υπάρχουν από την εποχή των Ευαγγελιστών και είναι πιθανό να οδηγήσουν σε παγκόσμια καταστροφή”.

Αυτός ήταν και ο λόγος που επικοινωνήσαμε αμέσως με τον Πάπα Φραγκίσκο και με όλους του Ορθοδόξους Προκαθημένους της Μέσης Ανατολής, αλλά και τους Προκαθημένους της Συροϊακωβιτική και Κοπτικής Εκκλησίας, και συμφωνήσαμε να συνεχίσουμε τις διαβουλεύσεις και δεχθήκαμε ότι οφείλουμε να πράξουμε ο, τι είναι στο χέρι μας, προκειμένου να τερματισθεί η βία και ο πόλεμος στη Συρία και μια σταθερή ειρήνη να εγκατασταθεί στη Μέση Ανατολή».

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σ. Λαβρόφ, ο οποίος επεφύλαξε θερμή υποδοχή στον Προκαθήμενο της Ρωσικής Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας, και εκπρόσωποι των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών στον Πατριαρχικό Θρόνο της Μόσχας.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ υπογράμμισε πως “η κατάσταση γύρω από τη Συρία προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία, ενώ τόνισε ότι η Ρωσική διπλωματία καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των χριστιανών και λοιπών παραδοσιακών ομολογιών”.

Photocredit: Sergey Vlasov / patriarchia.ru

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ