Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 16:05

Μουφτεία Ξάνθης: “Η πατρίδα μας σήμερα αποδεικνύει ότι ξέρει να λέει ότι «υπάρχουν και όρια»”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εν αναμονή της άφιξης του Έλληνα Πρωθυπουργού και των Ευρωπαίων αξιωματούχων σήμερα στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, η Μουφτεία Ξάνθης με ανακοίνωσή της τοποθετείται για την κατάσταση που έχει προκαλέσει αναστάτωση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

“Η πατρίδα μας απέδειξε ότι ξέρει και να υποδέχεται και να φιλοξενεί. Σήμερα αποδεικνύει ότι ξέρει να λέει ότι «υπάρχουν και όρια». Η αστυνομία και ο στρατός μας επιτελεί το καθήκον του και προστατεύει όλους τους κατοίκους της Θράκης, ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους. Προστατεύει τη ζωή, την τιμή και την περιουσία μας. Προσευχόμαστε στον Θεό να τους ευλογεί. Προσευχόμαστε, όμως, και για τους συνανθρώπους μας που αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες εξ αιτίας των πολέμων.

Τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά σύνορα. Η Ευρώπη πρέπει να δράσει ώστε οι πρόσφυγες να μπορέσουν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο, όπως προβλέπει η διεθνής νομοθεσία.” Καταλήγοντας, αναφέρει: “Η Ελλάδα έχει κάνει περισσότερα απ’ όσα μπορούσε από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η προσφυγική κρίση, όταν κανένας άλλος δεν ενδιαφερόταν.”

Πηγή: Xanthi Press

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ