Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:19

Μουσική εκδήλωση “Χριστούγεννα με τον κυρ-Αλέξανδρο”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό κινηματοθέατρο «Νέα Ελβετία» η μουσική παράσταση με τίτλο “Χριστούγεννα με τον κυρ-Αλέξανδρο”, με αναφορά στο πρόσωπο του μεγάλου σκιαθίτη λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

H παράσταση ήταν ενταγμένη στο εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Βύρωνα και συμμετείχαν: η χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής του ΟΠΑΝ Δήμου Ν.Ιωνίας, η χορωδία Νέων Συλλόγου Ποντίων Καρέα Βύρωνα καθώς και η χορωδία και η ορχήστρα της Σχολής Βυζαντινής & Παραδοσιακής Μουσικής “Εν Ωδαίς”, η οποία και οργάνωσε και τη βραδιά υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη Γεώργιου Ντόβολου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ακούστηκαν κάλαντα, παινέματα, τραγούδια και σκοποί από τα ανατολικά παράλια του Αιγαίου, τη Μικρά Ασία αλλά και τον Πόντο, όπως επίσης και το περίφημο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Τα Χριστούγεννα του Τεμπέλη» το οποίο ερμήνευσε μοναδικά η ηθοποιός Βενετία Χατζηνικολάου.

Στην κατάμεστη αίθουσα παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Βύρωνα Γρηγόρης Κατωπόδης, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και των Ενόπλων Δυνάμεων

Λίγο πριν την κατακλείδα της βραδιάς, η Σχολή “Εν Ωδαίς” τίμησε τον Πρωτοψάλτη του Καθεδρικού ναού Αγίας Τριάδος Βύρωνα κ. Κωνσταντίνο Ζούμπο για τη πολυετή προσφορά του στον τομέα της εκκλησιαστικής μουσικής.

Στο τέλος της παράστασης ο ο Δήμαρχος Βύρωνα κ. Κατωπόδης ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους συντελεστές καθώς και τους τεχνικούς που συνέβαλλαν στην άρτιο αποτέλεσμα της βραδιάς.

Photo Credit: Γιώργος Σπανός

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ