Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 5:16

Μοσχάς: “Θα συνεχίσουμε την βοήθεια για την ανοικοδόμηση της Συρίας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Η Ρωσική Εκκλησία θα συνεχίσει την βοήθεια στην ανοικοδόμηση των θεμελίων για μια ειρηνική ζωή στη Συρία”, δήλωσε ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος κατά την συνάντηση με τον Ανώτατο Μουφτή της Συρίας Αχμάντ Μπαντρέντιν Χασούν.

Όπως αναφέρει το δημοσιογραφικό πρακτορείο Interfax, ο Πατριάρχης Κύριλλος δήλωσε «Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε να βοηθούμε με κάθε τρόπο στη διαδικασία συμφιλίωσης των διαφόρων εκπροσώπων της συριακής κοινωνίας», ενώ τόνισε πως «είναι πολύ σημαντικό για αυτή τη διαδικασία να συμμετάσχουν τους κληρικοί μουσουλμάνους και ορθόδοξους χριστιανούς».

Ο ρώσος προκαθήμενος, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Interfax, συμπλήρωσε ότι “Η ρωσική εκκλησία και η μουσουλμανική κοινότητα της Ρωσίας συμμετέχουν ενεργά στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον συριακό λαό, τον οποίο θεωρούν ως “αδελφικό καθήκον”, ανέφερε.

Ο κ. Κύριλλος υπογράμμισε πως “Οι τρομοκράτες συχνά χρησιμοποιούν θρησκευτικά επιχειρήματα για να δικαιολογήσουν τις παράνομες πράξεις τους, γεγονός που στρεβλώνει τις θεμελιώδεις αρχές της ισλαμικής θρησκείας και γι ‘αυτό πρέπει να αντιμετωπιστούν από τις υγιείς δυνάμεις που εκπροσωπούν το Ισλάμ”.

Από την πλευρά του ο Μουφτής της Συρίας εξέφρασε εκ μέρους του συριακού λαού τις ευχαριστίες προς τον Ρώσο Πατριάρχη, τονίζοντας πως “Η βοήθεια από τη Ρωσική Εκκλησία είναι κάτι περισσότερο από απλή βοήθεια”.

Τόνισε επίσης ότι η σύγκρουση στη Συρία είναι «ένα μάθημα και προειδοποίηση για ολόκληρο τον κόσμο του κινδύνου. Αν οι τρομοκράτες ολοκληρώσουν με επιτυχία αυτά που είχαν ξεκινήσει, αυτή η φωτιά θα εξαπλωνόταν σε όλο τον κόσμο», επισημαίνοντας τη σημασία της κοινής συμμετοχής θρησκευτικών ηγετών στην εξάλειψη και την πρόληψη του εξτρεμισμού.

Photo Credit: Oleg Varov / patriarhia.ru

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ