Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:31

Μοναδικός ο ρόλος των πρεσβυτέρων στην ενορία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα η καθιερωμένη ετήσια Σύναξη του μητροπολίτη Λαγκαδά κ. Ιωάννη με τις Πρεσβυτέρες και τις Διακόνισσες καθώς επίσης και με τους προϊσταμένους και τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των ενοριών της μητρόπολης Λαγκαδά.

Οι συναντήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν στην κεντρική αίθουσα του μητροπολιτικού ναού της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Κατά την διάρκεια τους, ο μητροπολίτης κ. Ιωάννης είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει με τις Πρεσβυτέρες υπογραμμίζοντας τον μοναδικό ρόλο που διαδραματίζουν ως σύζυγοι ιερέων, τονίζοντας το θεάρεστο έργο που επιτελούν τόσο μέσα στην ενορία όσο και μέσα στην οικογένεια.

Ακόμη, ο κ. Ιωάννης επεσήμανε τον σπουδαίο ρόλο που έχουν τα μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων ως άμεσοι βοηθοί των προϊσταμένων και των ιερέων για την εύρυθμή λειτουργία των κατά τόπους ενοριών.

Στο τέλος αυτής της όμορφης και ζεστής βραδιάς τιμήθηκε με το Μετάλλιο της μητρόπολης Λαγκαδά, ο παλαιότερος των ιερέων π. Γεώργιος Μυρόβαλης, ο οποίος διακόνησε την οικεία μητρόπολη για περισσότερο από πενήντα συναπτά έτη, και παρά την ηλικία του, προσφέρει ακόμα με αυταπάρνηση στην τοπική εκκλησία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ