Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:11

Μητρόπολη Λαγκαδά: Θεμελιώθηκε παρεκκλήσιο αφιερωμένο στον Όσιο Δαβίδ του εν Θεσσαλονίκη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το απόγευμα της Παρασκευής 26 Ιουνίου 2015, έλαβε χώρα εις την περιοχή του Μελισσοχωρίου, η Τελετή Θεμελίωσης του υπό ανέγερση Ιερού Παρεκκλησίου το οποίο θα είναι αφιερωμένο στον Όσιο Δαβίδ τον εν Θεσσαλονίκη.

Ο Αγιασμός της Θεμελιώσεως πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη, παρουσία πλήθους πιστών μεταξύ αυτών και εκπροσώπων του Δήμου Ωραιοκάστρου, της Τοπικής Κοινότητος Μελισσοχωρίου καθώς και του Συλλόγου Μπαλτζανών Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε επικαίρως αναφερόμενος στον βίο του Οσίου Δαβίδ, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για την έναρξη των εργασιών της ανεγέρσεως του ιερού παρεκκλησίου το οποίο ευρίσκεται εντός των κατασκηνώσεων της περιοχής Μελισσοχωρίου, ευχαρίστησε τον Σύλλογο Μπαλτζανών για την παραχώρηση του οικήματος, ενώ καταλήγοντας, ευχήθηκε για την σύντομη αποπεράτωση του έργου, το οποίο θα αποτελεί ένα τόπο ψυχικής αναπαύσεως και ένα λιμάνι πνευματικής δύναμης.

Μετά το πέρας της θεμελίωσης του νέου Παρεκκλησίου, πραγματοποιήθηκε πολιτιστική εκδήλωση, κατά την διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν χοροί και τα τραγούδια της Μακεδονίας, από του συλλόγους της κωμοπόλεως του Μελισσοχώριου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ