Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 12:55

Την πολιούχο της αγία Θεοδώρα τίμησε η Άρτα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στην Άρτα μετέβη το διήμερο 10 και 11 Μαρτίου, προσκεκλημένος του επιχωρίου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Άρτης κ. Ιγνατίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός και μετέσχε των λατρευτικών εορταστικών εκδηλώσεων επί τη μνήμη της αγίας Θεοδώρας, της Βασίλισσας της Άρτας, της πολιούχου και προστάτιδος της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής.

Στις λατρευτικές εκδηλώσεις μετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος, ο οποίος παρέστη της ακολουθίας του Πανηγυρικού Εσπερινού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, το πρωί της κυριωνύμου ημέρας, χοροστάτησε στον Όρθρο, τέλεσε την Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων και μίλησε επίκαιρα με αφορμή το βίο της αγίας, τονίζοντας ότι η ζωή της ήταν χριστοκεντρική και αγιοπνευματική και προέτρεψε τους πιστούς να εμπνέονται από το παράδειγμα της.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη για την πρόσκληση και τη φιλοξενία, επεσήμανε τον ιδιαίτερο πνευματικό δεσμό που έχουν οι δύο βυζαντινές πόλεις του Διδυμοτείχου και της Άρτας, καθ’όσον η οικογένεια Πετραλείφα της Αγίας Θεοδώρας κατήγετο από το Διδυμότειχο και ο υιός της αγίας Θεοδώρας ενυμφεύθη την εγγονήν του ωσαύτως εκ Διδυμοτείχου αγίου αυτοκράτορος Ιωάννου Βατάτζη, του ελεήμονος.

Ακολούθησε η πάνδημη λιτάνευση των ιερών λειψάνων και της ιεράς εικόνος της αγίας στις κεντρικές οδούς της Άρτης. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσε ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως μας π. Μύρων Δεληγιαννίδης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ