Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:22

Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος: “Η Ορθοδοξία δεν εμμένει στις φωνές, αλλά σιωπά”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με την λιτάνευση της ιεράς εικόνας ολοκληρώθηκαν απόψε οι εόρτιες εκδηλώσεις στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων, για την ανάμνηση του δια κολλύβων θαύματος του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος στο Περιστέρι.

Στην λιτανεία προεξήρχε με την άδεια του οικείου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, ο Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος κ. Εμμανουήλ, ενώ συμμετείχαν ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου, η Φιλαρμονική του Δήμου Περιστερίου, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και ο Σύλλογος Κρητών Περιστερίου, μέλη του οποίου σήκωσαν την εικόνα στα χέρια τους.

Παρέστησαν επίσης μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με την επιστροφή ο Μητροπολίτης Πτολεμαϊδος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον Μητροπολίτη Περιστερίου Χρυσόστομο για την άδεια να προεξάρχει της πανηγύρεως καθώς και τον προϊστάμενο του ναού π. Σπυρίδωνα Καζάνη και κάλεσε τον κόσμο να τον στηρίξει στην προσπάθεια που κάνει για την ανέγερση του ναού των Αγίων Θεοδώρων & του Αποστόλου Ανδρέα.

Τόνισε επίσης πως “Το ήθος της Εκκλησίας είναι σιωπηρό και το ήθος αυτών των ημερών είναι ακόμα πιο σιωπηρό. Η Αγία και Μεγάλη Τεσσαρακοστή δεν είναι περίοδος για φωνές αλλά για μια σιωπή δημιουργική που οδηγεί σε μια κραυγή προς τον Θεό”.

Σε άλλο σημείο πρόσθεσε πως “Η αυριανή ημέρα είναι ημέρα λαμπρή για την Ορθοδοξία. Η Ορθοδοξία να ξέρετε δεν φωνάζει, αλλά σιωπά. Ή μάλλον δεν εμμένει στις φωνασκίες αλλά προχωρά στην σιωπή την οποία και μεταποιεί σε ικεσία προς τον Θεό. Γι αυτό και μέσα από την ασκητική Γραμματεία αντλούμε τα λόγια “η προσευχή ενός Αγίου μοναχού είναι ανώτερη από πολλά κηρύγματα”. Οι φωνές είναι έργο άλλων. Η Εκκλησία τους αγκαλιάζει όμως όλους. Ορθόδοξος Χριστιανός δεν είναι εκείνος ο φανατικός που φωνάζει, αλλά αυτός που ανοίγει την αγκαλιά του και δέχεται τους πάντες όπως ο Εσταυρωμένος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ