Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 20:38

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: “Χρειαζόμαστε αλλαγή πορείας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Ανδρομονάστηρου επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος με την ευκαιρία της εορτής για τη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Ο Σεβασμιώτατος, χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό συμπαραστατούμενος από τον Ηγούμενο και τους πατέρες της Ιεράς Μονής Βουλκάνου, όπου και ανήκει το Ανδρομονάστηρο ως μετόχι.

Ο κ. Χρυσόστομος στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο μήνυμα της εορτής, τονίζοντας την ανάγκη μεταμόρφωσης του σημερινού ανθρώπου. «Για να καταστούμε συμπολίτες της Βασιλείας του Θεού, θα πρέπει να ανανεώσουμε τις σχέση μας και με το Θεό και με τους ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά. «Χρειαζόμαστε αλλαγή πορείας, ώστε μέσα από την οδό της θυσίας και της προσφοράς στο συνάνθρωπο να πετύχουμε την κατά Χριστόν Θέωση», συμβούλευσε τους πιστούς. «Ζωή που δεν μοιράζεται είναι ζωή κλεμμένη» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όποιος δεν ακολουθεί το δρόμο αυτό γίνεται πρόξενος κακού, όχι μόνο στη ζωή του, αλλά και στη ζωή των άλλων. Είναι αυτό που βιώνουμε σήμερα ως κρίση, τόνισε.

Κλείνοντας, ευχήθηκε η κοινωνία να γίνει πιο ανθρώπινη, ώστε με τη χάρη και την ευλογία της Μεταμόρφωσης να κερδίσουμε τη Βασιλεία του Θεού.

Το Ανδρομονάστηρο είναι βυζαντινό κτίσμα τέλους του 12ου αιώνος, το οποίο ανήγειρε σύμφωνα με την παράδοση ο Αυτοκράτορας Ανδρόνικος. Τα τελευταία χρόνια, η Μονή συντηρείται και αναπαλαιώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Τη μελέτη αποκατάστασης χρηματοδότησε ο μακαρίτης Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Αντώνης Ματσίγκος, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ από τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή στο έργο του πρώην Υπουργού Ιωάννη Λαμπρόπουλου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ