Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 12:03

Μητροπολίτης Μάξιμος για διάδοχο του Σταγών Σεραφείμ: “Να είναι απεσταλμένος του Αγίου Πνεύματος και όχι αποτέλεσμα μυστικών συμφωνιών”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ένα μήνα σχεδόν πριν την επικείμενη εκλογή για την πλήρωση της Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων, κι ενώ ήδη έχουν κυκλοφορήσει τα ονόματα με τους υποψηφίους και ενδιαφερόμενους για τον θρόνο, ο τοποτηρητής Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, έκανε σήμερα μια δήλωση με αρκετό νόημα αναφορικά με τον διάδοχο του Μητροπολίτη κυρού Σεραφείμ.

Ο κ. Μάξιμος που παραβρέθηκε σήμερα το πρωί στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων, τέλεσε το μνημόσυνο για τη συμπλήρωση έξι μηνών από την εκδημία του κυρού Σεραφείμ και 40 ημερών από την εκδημία του μακαριστού Αρχιμανδρίτη Γεωργίου Στέφα.

Στο τέλος των επιμνημόσυνων δεήσεων τόνισε αναφέρθηκε στον διάδοχο του κυρού Σεραφείμ, τονίζοντας ότι πρέπει να είναι απεσταλμένος του Αγίου Πνεύματος και όχι αποτέλεσμα μυστικών συμφωνιών, ενώ ευχήθηκε να είναι άξιος διάδοχος στο θρόνο των Μετεώρων.

Τόνισε επίσης ότι “σήμερα λείπουν άνθρωποι όπως ο κυρός Σεραφείμ, για την ποιότητα, το ήθος, την αυστηρότητα, πρώτα στη δική τους ζωή και μετά στην εκκλησιαστική τάξη, για την ευθύτητα του χαρακτήρα, την ντομπροσύνη και την λεβεντιά τους.

Eν συνεχεία πορεύθηκε στον περιβάλλοντα χώρο της Μονής και τέλεσε τρισάγιο στους τάφους των κεκοιμημένων.

Φωτορεπορτάζ: tameteora.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ