Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 8:07

Μητροπολίτης Κορίνθου: Οι άνθρωποι μπορούν να ζουν μέσα στο φως αλλά το αρνούνται

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΕΡΔΗΣ

«Οι άνθρωποι δεν ζουν το Θαβώρειο θαύμα, ενώ μπορούν να ζουν μέσα στο φως της Εκκλησίας», υπογράμμισε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος από τον ενοριακό ναό της Μεταμορφώσεως στην πόλη της Κορίνθου όπου τέλεσε χθες το πρωί το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Στον μικρό αλλά γεμάτο από πιστούς ιερό ναό έψαλλαν πανηγυρικά τους ύμνους της ημέρας δύο χοροί ιεροψαλτών, δίνοντας μια γιορτινή ατμόσφαιρα στην ενορία.

Ο κ. Διονύσιος, στο λόγο του, αναφέρθηκε στη γιορτή της Μεταμορφώσεως και τις προτυπώσεις της. Τόνισε επίσης ότι οι άνθρωποι μπορούν να ζουν μέσα στο φως της Εκκλησίας που μεταμορφώνει ή να την κρίνουν από απέναντι, προβάλλοντας τους εαυτούς της ως μέλη της, αλλά χωρίς να ζουν το Θαβώρειο θαύμα και κατέληξε ευχόμενος «αργά ή γρήγορα η αγάπη του Χριστού να πρυτανεύσει και να γεμίσει τις καρδιές μας».

Οι ιερείς και οι εθελοντές του ναού δέχθηκαν τα συγχαρητήρια και τις ευχές του κ. Διονυσίου για το ενοριακό έργο ενώ παράλληλα ο Μητροπολίτης Κορίνθου παρότρυνε τους πιστούς λέγοντας «Να εύχεστε για τον κλήρο και τον Επίσκοπο να μπορούν να μεταφέρουν το μήνυμα του Τριαδικού Θεού».

Ο προϊστάμενος του ναού, Αρχιμανδρίτης Αρκάδιος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Διονύσιο για τον ερχομό του και του ευχήθηκε καλή συνέχεια στις όποιες δυσκολίες της επισκοπικής του πορείας. Στο τέλος, πριν την απόλυση, ο κ. Διονύσιος διάβασε την ευχή του καρπού της αμπέλου, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη και είθισται να γίνεται κατά την εορτή της Μεταμορφώσεως.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ