Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 8:03

Μητροπολίτης Βρυούλων: Τα Χριστούγεννα είναι η απάντηση του Θεού στις ανάγκες του ανθρώπου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

“Ο Θεός έγινε άνθρωπος για τον άνθρωπο. Αυτό το γεγονός γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα”, τόνισε ο μητροπολίτης Βρυούλων κ. Παντελεήμων στην ομιλία του κατά τη χριστουγεννιάτικη θεία λειτουργία στον ναό της Οσίας Ξένης στη Θεσσαλονίκη.

Ο μητροπολίτης Βρυούλων εξήγησε ότι ο Θεός Λόγος δεν μετεβληθή με τη γέννησή Του σε άνθρωπο, παύοντας να είναι Θεός. “Εσκήνωσεν εν ημίν, για να μην είναι απλησίαστος πια για τον αμαρτωλό άνθρωπο. Αποκαλύφθηκε ως αγάπη για να μπορεί ο άνθρωπος να τον αγγίζει. Και αυτή την ανθρώπινη φύση Του την πήρε μαζί του, και με αυτήν ενωμένος ανελήφθη”, είπε συγκεκριμένα.

Ως εκ τούτου, πρόσθεσε ο κ. Παντελεήμων, “τα Χριστούγεννα δεν είναι μια απλή γιορτή αλλά είναι η απάντηση του Θεού στις πιο βαθειές ανάγκες του ανθρώπου, που είναι η χαρά και η αλήθεια. Αυτά τα δύο που κάνουν τον άνθρωπο ευτυχισμένο”.

“Το δυστύχημα είναι ότι ο άνθρωπος, αιώνες τώρα, τα ψάχνει σε λάθους δρόμους, μακρυά από τον Θεό. Μακάρι να καταλάβουμε κάποτε, παρά την αχαριστία μας για όσα απολαμβάνουμε από Αυτόν, ότι για μας θα είναι πάντα ο Εμμανουήλ, που σημαίνει “μεθ’ ημών ο Θεός”, υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ